У Херсонському краєзнавчому музеї благодійна виставка збирає кошти для дітей з ДЦП 20 Листопада 2013 11:47

У Херсонському краєзнавчому музеї благодійна виставка збирає кошти для дітей з ДЦП

15 листопада в рамках проекту «Мистецтво заради добра» у виставковому залі Херсонського обласного Краєзнавчого музею відкрилася «Виставка року» – виставка живопису відомих і заслужених художників України. Метою проведення даної виставки є привернення уваги до одного з провідних жанрів живопису соцреалізму XX століття, що розкриває не просто правдиве, «портретне» зображення природи, а й наповнення її образів внутрішнім змістом. Тим самим куплений квиток принесе не тільки приємне відчуття глядачеві, але й зробить корисну справу, тому що виставка спрямована на збір коштів для придбання необхідного обладнання (електроміографа) для неврологічного відділення в Херсонську обласну дитячу клінічну лікарню.

Організаторами проекту «Мистецтво заради добра» виступили Фонд Устина Мальцева і Херсонський обласний краєзнавчий музей. Виставка триватиме 4 тижні, багато відвідувачів встигнуть побувати на ній і насолодитися представленими унікальними творами видатних майстрів живопису.

В експозиції представлені роботи відомих художників ХХ століття таких, як Бурлюк Д.Д., Курнаков Г.В., Жуган В.О., Чегодар В.Д., Рясняский М.А., Белов В.Е., Ткаченко О.З., Шаповалів С.Г.

Завідувач неврологічним відділенням ХОДКБ Анатолій Горб у своєму інтерв’ю зазначив: «Сьогодні батькам, чиї родини стикнулися з проблемою діагнозу ДЦП, доводиться вирішувати величезну кількість складних питань. Це пов’язано з фактичною відсутністю державної підтримки, а також нерозумінням і неприйняттям суспільством самого факту існування проблем ДЦП. Батьки залишаються із цією проблемою наодинці. Можна зрозуміти, наскільки важке життя цих людей – величезний психологічний тиск, необхідність ведення специфічного лікування, постійні матеріальні витрати. Адже для того, щоб обрати точний і правильний метод лікування діточок, спочатку потрібно встановити максимально точний діагноз. На жаль, у нашому місті немає даного обладнання, і батьки зі своїми дітьми змушені їздити в інші області України, а це також чималі витрати!»

«Кожен куплений квиток принесе величезний внесок у благу справу. Роблячи маленьку добру справу сьогодні, ми робимо значний вклад у майбутнє тих, хто особливо цього потребує!», – відзначила керівник проектів благодійного фонду Устина Мальцева Ольга Лясковская.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати «Виставку року» у виставочному залі Херсонського обласного краєзнавчого музею з 15 листопада по 15 грудня!

За інформацією Фонду Устина Мальцева