Forbes назвав найбільших американських філантропів 21 Листопада 2013 17:44

Forbes назвав найбільших американських філантропів

Американська редакція журналу Forbes представила свіжу версію рейтингу Philanthropic 50. Дослідники організації Philanthropic Research Institute для складання рейтингу враховували лише громадян США, які в 2012 році виділили найбільші суми на благодійні цілі.

Варто відзначити, що рейтинг складався виключно на основі розміру фактичних благодійних внесків, зроблених за рік. Зобов’язання філантропа витратити на благодійність додаткові суми будь-коли в майбутньому не враховувалися. Крім того, не бралися в розрахунок також анонімні пожертвування, які ЗМІ приписують фігурантам списку.

Примітно, що 40 філантропів зі списку – учасники щорічного рейтингу мільярдерів Forbes.

Дві верхні рядки Philanthropic 50 займають подружжя Гейтсів і Уоррен Баффет – засновники благодійної ініціативи Giving Pledge. Торік фонд Білла і Мелінди Гейтсів і Баффет витратили на благодійні цілі приблизно по $2 млрд.

На третьому місці в списку найбільш щедрих американців – мільярдер Джордж Сорос. У 2012 році він пожертвував $763 млн (3,2% від загального статку).

Четверте місце рейтингу дісталося Марку Цукербергу, засновнику найбільшої в світі соцмережі Facebook. У 2012-му році він пожертвував $519 млн, що становить 2,2% від загального статку у  $23,4 млрд.

П’ятірку лідерів замикає сім’я Уолтів – засновники мережі магазинів Wal-Mart. При загальному статку в $144,4 млрд бізнесмени віддали на благодійність $432 млн у минулому році.

Із більш детальним списком представників рейтингу Philanthropic 50 можна ознайомитися на Forbes.ua.

Джерело: Кореспондент.net