Херст віддав «точкового» Міккі Мауса на благодійність 10 Січня 2014 12:07

Херст віддав «точкового» Міккі Мауса на благодійність

У Лондоні 13 лютого відбудуться вечірні торги післявоєнним та сучасним мистецтвом Christie’s, на яких продадуть картину Міккі (Mickey) британського художника Деміена Херста, що зображає Міккі Мауса.

Кошти з продажу полотна будуть передані у благодійний фонд Kids Company, що займається підтримкою постраждалих від насильства дітей. На яку суму аукціонний будинок оцінив роботу художника, поки що невідомо.

Передаукціонна виставка полотна відбудеться від 8 до 13 лютого у Лондоні. Це стане першим публічним показом роботи. Міккі був створений у 2012 році, як стверджується на сайті художника, за пропозицією компанії Disney. Картина входить у «точкову» серію Херста, Міккі Маус на ній зображений у вигляді декількох різнокольорових кіл різного розміру.

Деміен Херст працює над «точковою» серією від 1986 року. Картини з неї є, як правило, рівномірно розташованими на полотні різнокольоровими точками і колами. Від січня до березня 2012 року в усіх 11 галереях Гаррі Гагосяна у декількох країнах відбувалася виставка робіт з «точкової» серії, створених у період від 1986 до 2011 року. У грудні 2013 року стало відомо про крадіжку двох робіт із цієї серії, що належать лондонській галереї Exhibitionist. Вкрадені картини Піронін Y (2005) та Олеїл-саркозін (2008) експерти оцінюють у 24,6 та 29,5 тисячі доларів. Найдорожча «точкова» робота Херста була продана у 2008 році за 3,48 мільйона доларів.

Деміен Херст є одним із найдорожчих та найвпливовіших сучасних художників. Крім самостійних творів мистецтва, він регулярно співпрацює із брендами одягу, а також створює обкладинки для музикантів. У 2013 році Херст випустив свою абетку, у якій кожна буква англійського алфавіту проілюстрована його роботами.

Джерело: Фігаро