В Польщі закінчилася благодійна акція «Великий оркестр святкової допомоги» 13 Січня 2014 12:08

В Польщі закінчилася благодійна акція «Великий оркестр святкової допомоги»

Зібрані під час 22 Фіналу гроші будуть призначені між іншим на обладнання для відділів дитячої медицини порятунку, напр. на комп’ютерні томографи із можливістю знеболення для дослідження дітей та молоді, радіологічні діагностичні станції.

До півночі з неділі на понеділок під час акції ВОСД зібрано понад 35,4 млн зл (приблизно 100 млн грн). Остаточна квота якою вдалося зібрати буде подана за декілька тижнів. У минулому році вдалося зібрати майже в 2 рази більше: понад 50,6 млн зл.

Великий Оркестр Святкової Допомоги – щорічний, загальнопольський розважально-медійний захід добродійного характеру, який проводить фонд із ідентичною назвою. Основний елемент Фіналу це гра «великого оркестру», тобто музичні концерти, які відбуваються по всій Польщі (а також за її межами), дохід з яких призначається на цілі Фонду. Під час Фіналу є також багато інших форм збору грошей, з яких найважливіший – збір пожертвувань на вулицях міст, здійснюваний численними волонтерами. Зібрані гроші призначаються на раніше установлені цілі, пов’язані з охороною здоров’я, особливо здоров’я дітей.

Українська благодійна акція «Серце до серця» зорганізована саме за прикладом польських волонтерів. В минулому році в Польщі побували полтавці, а два роки тому троє українських представників Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» пройшли триденний навчальний курс за польським проектом «Патруль Миру» в Університеті Великого Оркестру Святкової Допомоги в Польщі.

За матеріалами Polonews