20 січня відбудеться благодійний концерт «Шевченко live: 200 років живого спілкування» 20 Січня 2014 11:49

20 січня відбудеться благодійний концерт «Шевченко live: 200 років живого спілкування»

20 січня о 17:00 у приміщенні Львівського театру опери та балету ім.С.Крушельницької пройде благодійний концерт «Шевченко live: 200 років живого спілкування». Захід розпочинає серію концертів по містах України задля збору коштів у рамках проекту «Восьмий Аукціон надій»: «Шевченко live». Про це повідомляє прес-служба Університету банківської справи НБУ (УБС НБУ).

Організатори: студенти Університету банківської справи НБУ. Мета – привернути увагу громадськості до важливого ювілею найвідомішого українця Тараса Шевченка. За виручені кошти у Моринцях Черкаської області буде відновлено дубовий парк та встановлено буккросингову шафу з українською літературою.

У рамках проекту студенти запланували чимало неординарних заходів, що уже отримали чималий резонанс – міжнародна година «Шевченко єднає українців» (на різних куточках планети українці у національному вбранні одночасно виконають «Заповіт» Кобзаря і символічно випустять у небо жовто-блакитні кульки), встановлення рекорду з найтривалішого читання віршів Шевченка «Це не сон» у відновленому парку, флеш-моб у центрі Києва, показ мод «Шевченко Style», благодійний загальноміський ярмарок та сам аукціон (14 лютого у Черкасах).

За словами ректора Університету Тамари Смовженко, усі ми маємо змогу довести: Шевченко і через 200 років не забутий, його слова та любов до рідної землі, до свого народу спонукає молодих українців вірити у майбутнє своєї країни.

Нагадаємо, що «Аукціон надій» – щорічний масштабний благодійний захід, який проводять студенти Університету банківської справи НБУ. Зазвичай, лотами на Аукціоні виставляються речі відомих в Україні осіб – авторитетних осіб з галузей політики, економіки, культури, шоу-бізнесу, спорту тощо. За сім років існування захід зреалізував сім добрих справ та зібрав більше 1,5 млн грн. «Аукціон надій» має чимало нагород, серед останніх – перемога у номінації «Благодійна акція року» Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2012» та третє місце за результатами онлайн-голосування за почесне звання «Народний благодійник». За навчальний заклад проголосувало майже 5 тисяч українців.

Джерело: Освітній портал