Невідкладна допомога недоношеним дітям 20 Січня 2014 19:49

Невідкладна допомога недоношеним дітям

17 січня 2014 року благодійний фонд Устина Мальцева, у рамках проекту «Збір коштів на обладнання для дитячої обласної лікарні», передав у відділення патології новонароджених недоношених дітей Херсонської обласної дитячої клінічної лікарні 60 периферичних канюль, 20 флаконів глюкози і 20 катетерів CH-06 харчівних.

Недоношеним дітям потрібно особливе харчування, тому що їхні травні системи ще нерозвинені. Харчування через трубку або внутрішньовенне харчування використовується доти, доки недоношена дитина не зможе смоктати і ковтати. Іноді дитину годують через трубку зцідженим грудним молоком матері, яке містить білки, що захищають організм маляти від інфекцій і прискорюють його ріст.

Кошти були зібрані херсонськими благодійниками, які вже не вперше беруть участь у подібних акціях. Необхідні препарати будуть призначені діткам, яких покинули батьки.

«Недоношені діти особливо вразливі до різних захворювань, оскільки їх органи ще не встигли остаточно сформуватися. Такі крихти вимагають особливого медичного догляду, поки їхні системи органів не будуть повноцінними і досить розвиненими, щоб функціонувати без медичної допомоги. Хотілося б відзначити, що раніше у відділення патології новонароджених і недоношених фонд Устина Мальцева передав електронні ваги, а також необхідне обладнання, важливе для даного відділення», – прокоментувала завідувачка відділення Наталя Бакіна.

Відділення патології новонароджених і недоношених дітей здійснює спеціалізований цілодобовий догляд за новонародженими недоношеними дітьми і дітьми з будь-якими захворюваннями. Значна кількість дітей щодня попадають у відділення патології новонароджених і недоношених дітей, вони постійно вимагають особливої турботи з перших днів життя.

«Неможливо залишитися байдужим, дивлячись на таких малюків, яким з перших днів життя вже потрібно особлива спеціальна увага. Висловлюємо особливу подяку всім партнерам, благодійникам і меценатам, які постійно підтримують подібні акції, які завжди у будь-який момент готові підтримати проекти, спрямовані на порятунок життя маленьких діточок», – відзначила представниця фонду Ольга Лясковська.

Інформація надана Фондом Устина Мальцева