У Хмельницькому вшанували пам’ять жертв Голокосту 28 Січня 2014 16:39

У Хмельницькому вшанували пам’ять жертв Голокосту

У Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту Хмельницький благодійний фонд «Хесед Бешт» доклав усіх зусиль, щоб люди могли вшанувати полеглих від рук фашистів побратимів. Із шести мільйонів безневинно вбитих сто п’ятдесят тисяч – це наші побратими і земляки.

Незважаючи на мороз, до Меморіалу пам’яті жертв Голокосту на місці розстрілу Проскурівського гетто, крім представників ХБФ «Хесед Бешт» виїхали й представники різних організацій, серед яких був голова Асоціації колишніх в’язнів гетто і концтаборів Хмельницької області Борис Шлаін. Від громадськості і влади були передані жалобні вінки: не тільки єврейська громада, а й усі жителі міста пам’ятають за безневинними жертвами війни. На могилах тисяч розстріляних був прочитаний кадиш. Зараз це вже не малопомітне містечко біля дороги: за минулий рік тут практично закінчені роботи зі зведення меморіалу.

В Громадському центрі «Тхія» ключовим місцем став Музей пам’яті жертв Голокосту. Напередодні тут збиралися діти із Центра розвитку дитини. Одне із занять недільної школи, присвячене Катастрофі, було проведено для них прямо в приміщенні музею. А сьогодні тут зібралися старші люди, які запалили поминальні свічі.

В актовому залі проходив перегляд документальних фільмів про Голокост, які з’явилися за рік у відеотеці Громадського центру «Тхія». На цьому заході був присутній і директор ХБФ «Хесед Бешт», Голова Хмельницької іудейської громади Ігор Ратушний.

Інформація надана ХБФ «Хесед Бешт»


Галерея (4 фото)

* Для перегляду клікніть на фото