Ужгородців закликають здавати пластикові кришки для придбання інвалідних візочків 17 Березня 2014 10:49

Ужгородців закликають здавати пластикові кришки для придбання інвалідних візочків

Закарпатський фотограф Андрій Кирилюк взявся за реалізацію проекту, який підгледів під час однієї з поїздок до Туреччини. Найбільше його зачепила саме благодійна складова. Ну й екологічна, власне теж.

Суть полягає у зборі пластикових кришечок. У підсумку за виручені від їх здавання гроші можна придбати інвалідні візки, яких так часто бракує людям із особливими потребами.

Як виявилося, у багатьох країнах уже давно збирають пластикові кришки. Більша частина Європи робить це на загальнонаціональному рівні. А отримані від переробки гроші використовують із благодійною метою. Наприклад, у Польщі перед збиранням наступної партії кришок, визначається, на що будуть витрачені кошти.

Активіст уже почав активно залучати до участі міські кафе, бари, ресторани. Кришки від соків, пластмасових пляшок, олії, кетчупу… Всі вони згодяться для майбутньої переробки. На сьогодні вже відмовилися від викидання кришок на користь благо чинності 50 закладів. Безпосередньо для населення Ужгорода для зручності біля супермаркетах та магазинах вже встановлено спеціальні контейнери для збору пластмасових кришок: ТЦ «Дастор» (вул. Собранецька, 89), магазин «Velogrand» (вул. Анкудінова, 4), Дім кави вул.Корятовича, 27 (готель «Антлант»).

Джерело: Ужгород.net