У Львові на «тихому» аукціоні збирають гроші сім’ям загиблих майданівців 30 Квітня 2014 11:01

У Львові на «тихому» аукціоні збирають гроші сім’ям загиблих майданівців

Українці продовжують допомагати родинам героїв Небесної сотні. У різних куточках України відбулися благодійні виставки і концерти, акції та інші заходи з метою зібрати кошти рідним і близьким загиблих майданівців.

До кола благодійників долучилася львівська художниця Наталія Савка. З 24 квітня по 16 травня у фойє Львівської обласної філармонії проходить її благодійна виставка «Вимріяне», під час якої триває «тихий» аукціон.

Художниця влаштувала цю благодійну акцію з метою допомогти сім’ям двох загиблих майданівців – Миколи Паньківа та Андрія Дигдаловича. «Ми обрали дві родини, які втратили батьків. Одна родина живе у Сокільниках, інша – в Лапаївці», – розповіла вона.

«Тихий» аукціон відбувається за сприяння Асоціації благодійників України. Про його умови розповів на відкритті виставки 24 квітня віце-президент Асоціації Олександр Олійник. Біля кожної картини на виставці розміщена інформаційна листівка, де кожен бажаючий може вказати ціну, яку готовий заплатити за роботи. Твір отримає той, чия цінова пропозиція буде найвищою. Зібрані кошти у рівному співвідношенні розподілять між двома родинами. Сума буде залежати від активності учасників благодійного аукціону.

На виставці представлені картини художниці, намальовані за три роки. На них зображений Львів та італійські пейзажі. «Це – Північна Італія, де ми колись мешкали з родиною», – каже Наталія Савка.

Контакти оргкомітету аукціону: (050) 587-26-04, електронна пошта: [email protected].