«Читай книги із планшета» – благодійний проект Лисичанської бібліотеки для дітей №1 6 Травня 2014 13:27

«Читай книги із планшета» – благодійний проект Лисичанської бібліотеки для дітей №1

У 2013 році на підтримку дитячого читання Лисичанська бібліотека для дітей № 1 оголосила благодійну акцію «Книга – дітям Лисичанська». Співробітники бібліотеки мали на меті, по-перше, привернути увагу громадськості до проблем дитячого читання; по-друге, створити позитивний образ «живої» книги, підняти її престиж; по-третє, залучити нових читачів у бібліотеку і поповнити її фонди. Девізом акції стали слова видатної шведської письменниці Астрід Ліндгрен: «Даючи дітям книги, ви даруєте їм крила!».

На акцію відгукнулися державні установи і підприємства міста, українські та закордонні бібліотеки, видавництва, письменники, знамениті особистості.

Із шести номінацій найактивнішою стала номінація «Видавництва України – дітям Лисичанська». Бібліотекарі вели переписку з видавництвами «Фламінго», «Склянка Часу», «Ангелятко», «Махаон», «СКІФ», «Піраміда», «Криниця», «Свічадо», «Картографія» та багатьма іншими. Видавництва з радістю відгукувалися і передавали бібліотеці книги – більш ніж 100 виданнями поповнилася бібліотека. Крім того, бібліотеки Словаччини, Естонії надіслали яскраві дитячі книги, абетки, фотоальбоми своїх країн, так що бібліотека для дітей № 1 вже має абетку із Грузії, Німеччини, Словаччини, Естонії. Від свого імені книги передали зірки української естради Віктор Павлик і Катя Бужинська.

У 2014 році в рамках акції планується ввести нову номінацію – «Читай книги із планшета». У зв’язку із цим бібліотека має гостру потребу в планшетах, з якими могли б працювати її маленькі відвідувачі.

Співробітники Лисичанської бібліотека для дітей № 1 звертаються до всіх небайдужих із проханням допомогти в придбанні планшетів.

«Доступ до Інтернету – це доступ у світ знань та інформації, адже всі новітні відкриття і досягнення можна знайти у всесвітній мережі. Планшет може стати кращим помічником дитині в навчанні, а також у вирішенні повсякденних завдань, для яких потрібно навчитися планувати час і організовувати свою діяльність. Ви зможете надати допомогу і залишити своє добре ім’я у списку жертвувателів дитячої бібліотеки. Ваша підтримка послужить подальшому розвитку багатогранних здібностей маленьких городян, стане кроком на шляху творчого виховання дітей. Для них це буде прекрасний подарунок, який сприяє їх інтелектуальному і всебічному розвитку», – говориться у зверненні.

Ближче познайомитися з діяльністю бібліотеки можна за адресою: http://lisbib.blogspot.com/.

За матеріалами офіційного сайту Лисичанської міської ради