Кращим благодійником у Львові став народ 18 Березня 2014 10:48

Кращим благодійником у Львові став народ

17 березня 2014 року відбувся фінал конкурсу «Благодійна Львівщина – 2013», організатори якого традиційно відзначають найактивніших філантропів регіону. Цього року організатори прийняли безпринципне рішення – умовно нагородити всіх учасників протестного руху в рамках Євромайдану.

«Цього року ми не мали морального права відзначати когось конкретного, адже благодійництвом займалися всі: і бабця, яка віддала останню пенсією, і власники аптек, які безкоштовно надавали ліки на потреби Євромайдану, і всі без винятку, хто добровільно жертвував власними часом, коштами і силами на благо країни», – відзначив голова оргкомітету конкурсу «Благодійна Львівщина – 2013» Андрій Породко.

Незалежно від регіональних результатів, нагородження всеукраїнського конкурсу благодійників відбудеться 21 березня у приміщенні НКММК «Мистецький Арсенал». Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук зізнався, що серед львів’ян є двоє лауреатів, деталі наразі не розголошуються.

«Ми планували масштабне нагородження у театрі імені Марії Заньковецької, з концертом, з великою кількістю гостей, але організатори львівського конкурсу вирішили по-іншому нагородити своїх благодійників. Горджуся і підтримую таке їхнє рішення. Водночас, обіцяю гідно відзначити львів’ян на всеукраїнському рівні», – каже Олександр Максимчук.

Спеціально для переможців конкурсу представники асоціації «Бурштиновий світ» виготовили статуетки, які організатори називають «Янголами добра». Львівські нагороди стануть експонатами майбутнього музею символіки і досягнень Євромайдану.

Нагадаємо, конкурс «Благодійна Львівщина», який проходить у рамках Національного конкурсу «Благодійна Україна», заснований Всеукраїнською благодійною організацією «Асоціація благодійників України». Основна мета заходу – розвиток ефективного соціально-орієнтованого благодійництва в Україні, поліпшення якості комунікацій серед благодійників та отримувачів допомоги.

До складу Конкурсної комісії конкурсу «Благодійна Львівщина» входять:

  • Павло Хобзей (віце-ректор Українського Католицького Університету) – голова;
  • Андрій Мацяк (генеральний директор театру ім. Марії Заньковецької);
  • Андрій Іонов (підприємець, громадський діяч);
  • Ігор Герич (доктор медичних наук, професор кафедри загальної хірургії ЛНМУ ім. Данила Галицького);
  • Тетяна Левандовська (голова правління ГО «Мелодія життя»);
  • Андріан Гутник (голова спостережної ради «ЗАТ КВВС»);
  • Діана Гайворонюк (керівник PR та креативного відділу ФМ «Галичина»);
  • Ірина Цицак (головний редактор газети «Львівська пошта»);
  • Парасковія Дворянин (шеф-редактор ТРК «Люкс»).

Джерело: ТРК «Львів»