У Києві нагородять переможців акції «Музейна подія року» 16 Червня 2014 15:48

У Києві нагородять переможців акції «Музейна подія року»

20 червня 2014 року о 14:00 у приміщенні ДП «Національний культурно-мистецький та музейний центр «Мистецький Арсенал» (Київ, вул. Лаврська, 12) відбудеться урочиста церемонія нагородження переможців ІХ Всеукраїнської акції «Музейна подія року – 2013».

За звання кращої музейної події 2013 року змагаються близько 30 проектів різного формату та масштабу з усіх куточків України. Переможець обирається шляхом широкого рейтингового голосування експертів з усієї країни (близько 100 осіб): музейників, журналістів, громадських діячів, краєзнавців, науковців та ін.

Фаворитами рейтингу, на основі таємного голосування експертів, є:

  • Конгрес рисувальників у Національному художньому музеї України;
  • «Никифор. Виставка творів з колекції Окружного музею у Новому Сончі (Польща)»;
  • Включення Національного заповідника «Херсонес Таврійський» до списку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО;
  • Започаткування Премії імені Бориса Возницького «За вагомий особистий внесок у розвиток музейної справи України»;
  • Відзначення 100-річчя передачі Національного музею у Львові Митрополитом Андреєм Шептицьким в дар українському народу;
  • Всеукраїнський міжмузейний виставковий проект «Велике і Величне»;
  • Відкриття після тривалого ремонту та реконструкції єдиного у світі музею-садиби видатного композитора ХХ століття Ігоря Стравінського у місті Устилуг (Волинська область);
  • Присвоєння Полтавському краєзнавчому музею імені Василя Кричевського.

Бажаєте знати першими, які музеї отримають дипломи переможців? Тоді чекаємо на вас 20 червня о 14:00 в «Мистецькому Арсеналі».

Докладніша інформація та акредитація ЗМІ – за телефонами: (044) 223-71-23, (066) 363-49-28, (097) 058-65-50 або e-mail: [email protected].

Акція «Музейна подія року» була започаткована у 2006 році з метою привернення уваги громадськості до найважливіших подій і тенденцій у вітчизняній музейній галузі, а також стимулювання музейних колективів до якнайширшої презентації своїх проектів. Організаторами акції є Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» та Український центр розвитку музейної справи.

Джерело: Український центр розвитку музейної справи