У Ізраїлі зібрали майже 4 тисячі доларів на медикаменти пораненим на Сході 4 Липня 2014 12:52

У Ізраїлі зібрали майже 4 тисячі доларів на медикаменти пораненим на Сході

В Українському культурному центрі в Ізраїлі відбувся благодійний вечір «Квітуча Україна», під час якого благодійники збирали кошти потерпілим на сході України, інформує VIDIA із посиланням на прес-центр МЗС України.

Голова товариства «Українці в Ізраїлі» Світлана Глаз презентувала художні роботи дружини Посла України в Ізраїлі Юлії Надоленко. Виставка картин майстрині «Квітуча Україна» протягом двох тижнів демонструвалася в Центрі. На вечорі відбулася благодійна акція – роботи були виставлені на продаж з метою збору коштів на допомогу потерпілим у східних регіонах України.

Захід відвідали посли Молдови та Узбекистану,  також дипломати інших посольств, бізнесмени, журналісти та представники української громади Ізраїлю.

На початку вечора присутні вшанували пам’ять жертв тероризму в Ізраїлі та в Україні.

Участь у благодійному заході взяли представники ізраїльської волонтерської групи «Israel helps Maidan wounded», які збирали пожертви на медикаменти для поранених українських військових.

Загалом під час благодійної акції зібрали 13 тисяч шекелів (майже 4 тисячі доларів), які підуть на закупівлю медичного препарату для зупинки сильних кровотеч під час поранень.

Медпрепарат планують доставити в Україну на наступному тижні.

Джерело: VIDIA