На Прикарпатті розпочинається акція «Одне село – одна каска» для забезпечення земляків у зоні АТО 14 Липня 2014 17:25

На Прикарпатті розпочинається акція «Одне село – одна каска» для забезпечення земляків у зоні АТО

Координаційний центр швидкого реагування (КЦШР) при Раді оборони Івано-Франківської області розпочав акцію «Одне село – одна каска» зі збору благодійних пожертв на придбання українським військовим з Прикарпаття нових кевларових касок передає УНН.

«Ми звертаємось до кожної громади села, селища, міста, району з уклінним проханням – підтримати у цей скрутний час наших беззахисних синів Прикарпаття в зоні АТО і забезпечити кожного індивідуальною каскою. Якщо, наприклад, кожне село збере всього 1800 грн (орієнтовно по 5 грн з подвір’я/хати), то цього ресурсу вистачить, щоб за тиждень закупити під 1000 шоломів, доки вони є і на нас чекають!», – написав сьогодні співголова КЦШР, депутат Івано-Франківської облради Юрій Романюк на своїй сторінці у Фейсбук.

За його даними, вартість однієї нової кевларової каски/шолому становить 1800 грн/110 євро, закупити потрібно близько 1 тис. касок.

Для збору пожертв від громадян, підприємств і організацій області у червні цього року КЦШР створив «Благодійний фонд оборони Прикарпаття». Як інформує Ю.Романюк, завдяки зібраним благодійним коштам уже закуплено і вручено бійцям з Прикарпаття 129 касок і 126 бронежилетів.

В Івано-Франківській області – 804 населених пункти.
 
Джерело: УНН