Благодійний фонд «Карітас України» допоможе відновити Слов’янськ 25 Липня 2014 9:47

Благодійний фонд «Карітас України» допоможе відновити Слов’янськ

24 липня Слов’янськ відвідав президент Благодійного фонду «Карітас України» Андрій Васькович. У рамках візиту відбулася зустріч із заступником голови, керівником апарата Донецької облдержадміністрації Іллею Шевляком, у рамках якої були досягнуті попередні узгодження з питань допомоги у відновленні міста.

Зокрема, Андрій Васькович відзначив, що фонд готовий надати допомогу жителям міста в організації постійного водопостачання, а також у ремонті й заміні вікон. Представники обласної та місцевої влади, у свою чергу, будуть займатися питаннями координації й оптимізації всієї пропонованої допомоги.

Крім того, представники фонду відзначили, що готові допомагати з харчуванням і надавати медичну допомогу. Але існує політичне питання – відсутність офіційної декларації про необхідність міжнародної допомоги. Якщо така декларація буде – представиться реальна можливість активно залучати міжнародну допомогу в різних напрямках. Від влади «Карітас» чекає чіткого сигналу про допомогу й організацію логістики для доставки гуманітарної допомоги.

Джерело: Діловий Словянськ