У Рівному журналісти-актори зібрали на благодійність 70 тисяч гривень 13 Липня 2011 12:12

З аншлагом пройшла друга благодійна вистава «Пошились у дурні» у Рівненському облмуздрамтеатрі. Акторами у постановці стали рівненські журналісти. Завдяки продажу благодійних квитків на лікування онкохворих діток вдалось зібрати загалом понад 70 тисяч гривень.

Поєднати приємне з корисним рівненські журналісти вирішили у рамках проекту «Журналісти змінюють професію», який ініціювала прес-служба Рівненської ОДА та підтримав рівненський облмуздрамтеатр.

Майже два місяці 12 «акул пера» перевтілювались у акторів. У підсумку на великій сцені театру п’єсу «Пошились у дурні» за Марком Кропивницьким зіграло два склади акторів-журналістів – 14 та 20 червня. 17 тисяч гривень виручили за квитки на першу виставу.

– Квитки на прем’єру коштували по 20 гривень, то вартість квитка на друге дійство становила в середньому 100 гривень, – розповіла автор ідеї проекту та керівник прес-служби Рівненської ОДА Юлія Гуменюк. – Найбільше, майже сотню запрошень, викупило ВАТ «Рівнеазот». Відтак, за попередніми підрахунками, вдалося зібрати майже 50 тисяч гривень. А разом за дві вистави – 70 тисяч гривень.

Ці гроші підуть на лікування пацієнтів онкогематологічного відділення Рівненської обласної дитячої лікарні. Адже проект «Журналісти змінюють професію» став четвертим етапом обласної благодійної акції «Подаруй можливість жити», яка впродовж року триває на Рівненщині.

Тим часом між акторами та журналістами зав’язалась дружба. Разом вони «пошились у друзі». І якщо на прем’єрі журналісти посвятили в «акули пера» акторів Ніну Ніколаєву та Станіслава Лозовського, то вже на другій виставі колектив театру посвятив в актори усіх журналістів-виконавців ролей у п’єсі.

Рівненський інформаційний портал ОГО