У Пирогово – благодійний проект «Подаруй посмішку» для дітей із Східних областей України 8 Серпня 2014 13:02

У Пирогово – благодійний проект «Подаруй посмішку» для дітей із Східних областей України

7 серпня у Національному музеї народної архітектури і побуту Пирогово відбувся благодійний проект «Подаруй посмішку» для дітей-біженців із Східних областей України.

У наметовому таборі на території музею перебуває близько 100 дітей шкільного віку, родини яких були змушені тікати з місць, де тривають воєнні дії. Окрім того, зараз там відпочивають діти військових з Івано-Франківська та Києва, батьки яких знаходяться у зоні АТО. Через це тема війни – табу в таборі. «Адже тут практично усі діти постраждали від неї, – розказав керівник зміни табору Влад Сотніков. – Приміром, є такі, чиї родичі були поранені, дівчинка, яка змушена була тиждень провести у підвалі, ховаючись від обстрілів Донецька. Тому намагаємося у наших бесідах робити акцент на єднанні».

Саме на те, щоб діти забули жахи війни і хоча б на один день повернулись у безтурботне дитинство й спрямована ініціатива «Подаруй посмішку». «Ми хочемо морально підтримати дітей. З допомогою арт-програм, майстер-класів зі створення оберегів, ляльок-мотанок, прикрас, спорту та інших заходів ми прагнемо подарувати їм радість, повернути в безтурботне дитинство, – розповів керівник проекту «Подаруй посмішку» Роман Керик. – Окрім того, своїм прикладом хочемо показати іншим людям модель,  як, можна зробити дітей більш щасливими. І до цієї ініціативи може долучитися кожен».

До числа людей, які дарують дітям посмішки, доєдналися і українські артисти брати Борисенки. Хлопці не лише дали міні-концерт для дітей, але й просто поспілкувались з ними й разом зіграли в рухливі ігри. «Дітям зараз, як ніколи, потрібна допомога. Дорослій психіці те, що трапляється зараз, легше витримати, аніж дітям. Тому ми дуже хочемо щоб усе те, що відбувається зараз в нашій країні, якомога швидше закінчилось, й діти повернулись до своїх звичних емоцій, – розповіли Борисенки.

Насамкінець усі діти прив’язали стрічки-побажання на символічне дерево Миру. Це дерево з дитячими мріями подорожуватиме з проектом «Подаруй посмішку» усією Україною, збираючи на собі мрії усіх дітей-учасників ініціативи.

Громадська ініціатива «Подаруй посмішку» відбувається в рамках проекту «Підтримаємо своїх». Під час цього проекту відомі українські артисти, серед яких Руслана, Олег Скрипка, Марія Бурмака, Злата Огневіч, Антоніна Матвієнко, Марічка Яремчук, Анастасія Приходько та багато інших  дають концерти для підтримки бойового духу захисників України.

Інформація надана громадською ініціативою «Подаруй посмішку»