Прикарпатцям допоможе «Дитячий зір» 18 Липня 2011 14:37

Івано-Франківський обласний благодійний фонд «Дитячий зір» недавно отримав нового керівника. Ним став заступник головного лікаря Лисецької ЦРЛ Ігор Волощук. Ігор Іванович вже три роки працює в напрямку дитячої офтальмології, його медичні проекти здобули високий авторитет не тільки в області, а й поза її межами.

– Пане Ігорю, Ви очолили благодійний фонд, діяльність якого буде спрямована на допомогу дітям з вадами зору. Що спонукало Вас зайнятися благодійністю?

– Сьогодні проблеми зору у дітей дуже поширені. Практично кожна п’ята дитина потребує корекції в тій чи іншій мірі, а кожна десята – лікування. Така невтішна ситуація пояснюється багатьма чинниками: генетичними, екологічними, даються взнаки й постійні зорові перенавантаження у дітей тощо.

Донедавна я працював над створенням медичних центрів, які на професійному рівні займаються діагностикою і лікуванням вад зору  у дітей не хірургічними методами. Потреба в таких закладах у нашому регіоні була надзвичайно велика. Однак, пройти необхідне лікування, на жаль, можуть не всі діти. Нерідко батьки через фінансові негаразди не можуть собі дозволити звернутися до професійного окуліста. А тому одним із головних напрямків діяльності благодійного фонду буде сприяння дітям з родин з обмеженими матеріальними можливостями отримати доступ до належної діагностики і лікування. Я розумію, що, на жаль, усім і одразу допомогти не вдасться, але ми будемо робити максимально усе, що в наших силах.

– Як батькам звертатися до Вашого фонду? Скажімо, які документи для цього потрібні?

– До Фонду можуть звертатися батьки, які не мають фінансової змоги  забезпечити діагностику чи лікування дитині з вадами зору. А, отже, з документів слід надати довідку про матеріально-побутовий стан з сільської чи міської ради, виписку з історії хвороби, а також написати відповідну заяву-прохання, після чого вона буде розглянута в трьохденний термін. Детальнішу інформацію можна отримати за телефоном (0342) 54-10-83. До речі, пройти діагностику безкоштовно зможе будь-яка дитина, батьки якої звернуться до Фонду з таким проханням, але, звичайно, в порядку черги.

У зв’язку з великою кількістю запитів Фонд не може одночасно допомогти всім потребуючим. Але по мірі надходження благодійних внесків та спонсорської допомоги географія діяльності Фонду буде розширюватися. Сьогодні ми почали працювати по своїй благодійній програмі з мешканцями Тисменицького, Тлумацького та Городенківського районів. З нового року плануємо додати до цього переліку ще 5 районів.

Займаючись благодійним фондом «Дитячий зір», ми ставили і ставимо перед собою завдання: допомогти малозабезпеченим сім’ям, щоби їхні діти дивилися на батьків своїми здоровими очима, а не крізь окуляри, адже здоровий зір потрібний у пізнанні навколишнього світу. А коли його немає – дитина стає обмеженою і скованою у своїх відчуттях, що неодмінно приведе до створення багатьох комплексів, які будуть заважати їй у житті. Тому, якщо у нас є можливості, а головне і бажання допомагати дітям із вадами зору, то чому би це не робити?!

Народні новини Івано-Франківська