Нагороджені переможці Національного конкурсу «Волонтер року – 2013» 27 Серпня 2014 16:52

Нагороджені переможці Національного конкурсу «Волонтер року – 2013»

Протягом останнього року в Україні активізувалися процеси становлення громадянського суспільства. Волонтерський рух вийшов на принципово новий, потужний рівень.

Організатори Національного конкурсу «Волонтер року – 2013», незважаючи на нинішні події, вирішили залишити структуру номінацій сталою, аналогічною до попередніх років. На те є кілька причин, і головна з них – підтримати волонтерство на первинному, місцевому рівні, стимулювати дії тих небайдужих людей, чиї старання покликані зробити кращим життя місцевих громад та продемонструвати, наскільки важливою є ініціатива, яка йде «знизу» і навколо якої гуртується суспільство.

Організатор конкурсу «Волонтер року – 2013» – Центр волонтеріату «Добра Воля» за підтримки Швейцарського бюро співробітництва в Україні, Уряду Королівства Швеції, Міністерства соціальної політики України, Ресурсного центру «ГУРТ», компанії «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» та Секретаріату Кабінету Міністрів України.

У шести номінаціях – «Соціальний захист населення», «Охорона навколишнього середовища», «Освіта та виховання», «Мистецтво та культура», «Охорона здоров’я та здоровий спосіб життя», «Захист прав людини та представлення інтересів громадян» – було визначено переможців і лауреатів, чиї «історії успіху» найвище оцінила експертна комісія.

«Існує теза, що рушійною силою будь-яких змін є 3-5% громадян, які є активними, самостійно ставлять перед собою глобальні задачі і беруть на себе відповідальність за долі інших, – відзначає керівник проекту «Волонтер року – 2013» Тетяна Гончарук. – Приємно тиснути руку таким людям, дякувати за їхні справи. Сподіваюся, що їхній приклад надихатиме інших і стимулюватиме тих, хто ще сумнівається, чи варто вкладати зусилля у волонтерство. Варто! Необхідно! А нагорода – вона завжди знайде свого власника, чи це буде конкурс, аналогічний сьогоднішньому, чи вдячність від тих, хто живе поряд».

У церемонії взяли участь заступник міністра Кабінету Міністрів Надія Синиця, директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Гуідо Бельтрані, директор відділу зі зв’язків із громадськістю Компанії «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» Олеся Жулинська.

Переможцями та лауреатами Національного конкурсу «Волонтер року – 2013» стали:

У номінації «Сфера захисту прав людини та представлення інтересів громадян»:

  1. Дмитро Таран (м. Полтава)
  2. Рустам Ахметов (м. Запоріжжя)
  3. Тетяна Герасимчук (м. Житомир)

У номінації «Сфера освіти та виховання»:

  1. Тамара Желобицька (с. Циблі, Київська область)
  2. Юлія Шпилевська ( м. Чернігів)
  3. Валерій Слободянюк (м. Щолкіне, Автономна Республіка Крим)

У номінації «Сфера соціального захисту населення»:

  1. Юрій Глущук (м. Вінниця)
  2. Надія Лозбень (м. Чернігів)
  3. Людмила Афанасьєва (м. Ірпінь, Київська область)

У номінації «Сфера мистецтва та культури»:

  1. Віра Аннусова (м. Біловодськ, Луганська область)
  2. Михайло Ломоносов (м. Ніжин, Чернігівська область)
  3. Оксана Сивенко (м. Чернігів)

У номінації «Охорона здоров’я та здоровий спосіб життя»:

  1. Олена Кузнецова (м. Нова Каховка, Херсонська область)
  2. Анатолій Кноль (м. Чортків, Тернопільська область)
  3. Тетяна Французова (м. Київ)

У номінації «Охорона навколишнього середовища»:

  1. Євген Якунін (м. Луганськ)
  2. Андрій Іваницький (м. Хмельницький)
  3. Юрій Пивоваренко (м. Київ)

Переможець у номінації «Охорона навколишнього середовища» Євген Якунін також отримав спеціальний приз від компанії «Кока-Кола».