Київські школярі замість квітів 1 вересня витратяться на ліки для бійців АТО 29 Серпня 2014 19:09

Київські школярі замість квітів 1 вересня витратяться на ліки для бійців АТО

"Ліки замість квітів" – під таким гаслом одна з київських шкіл організувала акцію: учні 1-го вересня замість букетів учителям принесуть до школи квитанції. Гроші, що мали б витратити на квіти, переказують на лікування пораненим бійцям АТО. Самі ж військовики до приїзду журналістів про шкільну благодійність не знали.

Надихнула батьків і учнів на доброчинність ідейна директорка київської спеціалізованої школи № 307. Підтримали всі.

Наталія Неліна розповіла: "Запитувала, скільки коштує букет квітів. Найдешевший – 50-60 гривень. В школі більше тисячі дітей. Справа не в грошах, справа в тому, що ми робимо вклад сьогодні в наближення нашої перемоги".

З нею солідарний голова учнівського самоврядування Юлія Греченюк: "Квіти, які купуємо і даруємо вчителям, вони все одно за пару днів зав’януть і будуть непотрібні і просто викинуться, а за ці ж гроші ми можемо врятувати якусь людину".

Ця школа переказуватиме гроші трьом бійцям. Один із них – старший сержант Ігор Скляров, був поранений під обстрілом терористів з установок "Град" неподалік Амвросіївки у червні. Йому зробили не одну операцію.

Ігор – сирота. Допомагає стати на ноги хлопцеві бабуся. Про учнівську благодійність до нашого приїзду боєць не знав. Розчулений: "Спасибо… очень приятно. Очень рад был слышать эту новость. С удовольствием приму, приеду. Поздороваюсь за руку".

Учнівські гроші на лікування отримає і 24-річний Артем. Він уже переніс з десяток операцій, бо під Лисичанськом у його БТРі розірвалася граната. Нині хлопець перебуває у Вінницькій лікарні.

Ще один боєць – Сергій Загасайло. Він потрапив під обстріл під Слов’янськом у травні, й досі – у надважкому стані. Майже нічого не пам’ятає.

"Будемо ставити пластину на голову, закривати мозок. Крім цього, в нього вогнепальні поранення важкі ніг, м’яких тканин, вирвані повністю передні м’язи і бокові", – каже мати пораненого бійця.

Сергій нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня. На його операції потрібно ще щонайменше 100 тисяч євро. Шкільній благодійності мати вдячна.

Школярі намалювали плакат і підготували листівки з даними про бійців і свою акцію. Та головне – просять й інші школи долучатися до доброчинності.

Джерело: 5 канал