У Лондоні відбулася благодійна акція на підтримку України 29 Серпня 2014 8:59

У Лондоні відбулася благодійна акція на підтримку України

В Українському католицькому соборі в Лондонi відбулася благодійна акція за офіційної підтримки Української греко-католицької церкви та посольствa України у Великобританії.

День почався з Божественної літургії, в якiй взяли участь майже тисяча чоловiк – стiльки українців прийшли помолитися за єдність і мир в Україні. Крім того, прийшли і представників iнших країн, щоб підтримати українців у боротьбі за свободу і право бути незалежною молодою європейською країною.

У Великому залі собор відвідувачів запросили на виставку картин талановитих українських художників, що живуть у Великобританії, в тому числі Сергія Савченка, Надії Токарської, Ольги Браун та Наталії Паламарчук.

Крім того, на виставці також були представлені традиційно вишитi українськi рушники, картини Петриківського розпису (спадщина ЮНЕСКО), колекція художнього різьблення по дереву, стародавні книги та ікони з різних регіонів України були продемонстровані на виставці.

Опівдні вiдбувся традиційний український обід, в меню якого були вареники, сало, ковбаски та тушена капуста, а також виключно українські десерти – зефір, домашня випічка, печиво, тістечка та український шоколад. Сюрпризом для всіх гостей став коровай, спечений на замовлення та привезений з Києва.

Кожен мав змогу відвідати благодійний ярмарок, де вiдбувся розпродаж українських виробiв та сувенірiв, патріотичних футболок, кепок, магнітiв та дерев’яних виробiв ручної роботи й Петриківського розпису.

Під час цього заходу вдалося зібрати більше 3-х тисяч фунтiв (60 тисяч гривень) для потреб українських вояків, які захищають рідну землю, для лікарень, які доглядають за нашими героями та для сімей з дітьми, які були змушені покинути свої зруйновані будинки.

Джерело: Укргазета