«Збери рюкзак школяреві» – в Харкові триває благодійна акція для дітей вимушених переселенців 28 Серпня 2014 17:45

«Збери рюкзак школяреві» – в Харкові триває благодійна акція для дітей вимушених переселенців

Зошит, ручка та пенал — необхідне шкільне приладдя дітям вимушених переселенців збирають в рамках благодійної акції, що стартувала в Харкові наприкінці літа. Наразі благодійники зібрали половину від потрібного.

1-ше Вересня вже не за горами. Збираючи свого малого до школи, знайти якусь копійчину на зайвий зошит чи ручку закликають харків’ян волонтери. Мовляв, така допомога стане в нагоді, щоби зібрати шкільний рюкзак для ще однієї дитини.  Дітворі з родин вимушених переселенців, які навчальник рік розпочнуть на Харківщині, потрібне канцелярське приладдя, спортивна та шкільна форма, взуття, а також рюкзаки. В одному з торговельних  центрів Першої Столиці триває акція «Збери школяру рюкзак», в ході якої вже зібрали й передали необхідні речі для 20-х дітлахів.

Наталія Золотухіна, продавчиня: «Проходит акция «Собери школьнику портфель» из зоны АТО, и наш директор захотел поучаствовать не тетрадками, не альбомами, ну а предложить форму детям.  16-ти детям подабрали пиджаки, жакеты девочкам, сарафанчики».

Євгенія Іванова, начальник рекламного відділу торговельного центру: «Дети, неважно с какого они города, вынужденные переселенцы, должны получать образование. Это наше  будущее и мы рады, что мы можем помочь этим детям, собрать их в школу».

Акція тривала з 15-го серпня й до сьогодні. За словами волонтерів благодійного фонду, зібрана допомога вагома, але це тільки половина від всіх потреб школярів, що переїхали до Харківщини з Донбасу. Самостійно ж родини переселенців придбати все необхідне для навчання дітей не в змозі.

Марина Краснова, менеджер благодійного фонду «Єдина родина»: «Порядка 20-30 детей в каждом районе, это Балаклея, Чугуев, Лозовая, Богодухов и т.д., получаем списки, какое количество необходимо канцелярских принадлежностей, какое количество формы необходимо, чтобы детей одеть, и вот в данный момент до 1 сентября проводится акция, но я думаю, что на сегодняшний день она будет продлена, потому что потребностей больше, чем на данный момент мы можем обеспечить».

Всі зібрані речі будуть розподілені серед централізованих місць розселення евакуйованих із зони АТО. За додатковою інформацією можна звертатися за телефонами: (099) 647-53-61, (063) 831-83-25.

Джерело: Харківська обласна державна телерадіокомпанія