Національний художній музей допомагатиме бійцям у зоні АТО 28 Серпня 2014 12:01

Національний художній музей допомагатиме бійцям у зоні АТО

НХМУ розпочинає благодійну програму зі збору коштів на лікування поранених військових та допомогу постраждалому музею в зоні військових дій.

Проект «Леви своїх не лишають» стартує 28 серпня і триватиме до перемоги. Про це йдеться у повідомленні на сайті НХМУ.

У рамках проекту заплановані творчі зустрічі, майстер-класи, концерти, кінопокази з обговореннями, книжковий обмін, мистецька лотерея та інше.

«У найближчі місяці музей працюватиме з важливою метою – хочемо, щоб наші поранені воїни скоріше встали на ноги і повернулися додому, а понівечений Музей історії та культури в Луганську отримав можливість убезпечити свою колекцію. Просимо суспільство про підтримку!», – повідомили на сайті.

Всі охочі можуть залишати для воїнів листи і малюнки, а також робити посильні внески, обмінюючи їх на символічних «левів». Звіт про використання коштів буде публікуватися на інформаційних ресурсах НХМУ та УЦРМС, а також надсилатися доброчинцям електронною поштою за їх бажанням.

Першим заходом, вже 28 серпня, в рамках благодійного проекту стане фотовиставка Тараса Полатайка «Війна. 11 портретів»: це історії 11 воїнів, які нині перебувають на лікуванні у Головному військовому госпіталі м. Києва.

30 серпня відбудеться благодійний концерт за участі співачки Марії Чеби, гурту Ray Band та фрік-кабаре Dakh Daughters.

31 серпня – кінопоказ від об’єднання Вавілон’13 та спільне обговорення з авторами.

Відомі українські митці передали свої твори для благодійної лотереї, яка розпочнеться 3 вересня у приміщенні музею.

Джерело: Еспресо.TV