У Запоріжжі вп’яте пройде благодійний фестиваль мистецтв, науки і культури «Файнокрай» 12 Вересня 2014 16:16

У Запоріжжі вп’яте пройде благодійний фестиваль мистецтв, науки і культури «Файнокрай»

27 вересня 2014 року у Запоріжжі відбудеться п’ятий, ювілейний Міжнародний фестиваль мистецтв, науки і культури «Файнокрай», в якому візьмуть участь творчі діти й молодь з усіх куточків України та світу.

На великій сцені запорізького Палацу культури «Орбіта» розгорнеться справжнє шоу талантів – під пильним оком зіркового журі та глядачів за звання кращих змагатимуться юні вокалісти і танцюристи, акробати й циркачі, музиканти і фокусники.

Окрім святкового концерту, на глядачів й учасників «Файнокраю» чекають творчі майстер-класи, виставки, конкурси з призами і подарунками, екскурсії й перформанси.

«Файнокрай» – це також і свято благодійності. Щороку в його рамках проходять безкоштовні творчі й розвиваючі майстер-класи, виставки й екскурсії як для звичайних школярів, так і для молоді з особливими потребами.

Нині, коли вся увага країни прикута до подій на Сході, «Файнокрай» не залишається осторонь і допомагає дітям і дорослим, які постраждали унаслідок бойових дій. Так, фестиваль збиратиме канцтовари для шкіл Східної України – для цього буде проведена низка заходів як зі збору коштів, так і безпосередньо канцелярського приладдя, які будуть передані за призначенням.

У рамках «Файнокраю» працюватиме «польова пошта» – усі бажаючі зможуть написати захисникам України листи підтримки та листівки з вітаннями, які після завершення акції будуть передані бійцям на передову. Також буде організовано збір теплих речей для українських бійців – шкарпеток, шапок і рукавичок.

Фестиваль проходить за інформаційно-організаційної підтримки Міністерства культури України, Асоціації благодійників України, а також Департаменту освіти та науки і Служби у справах дітей Запорізької облдержадміністрації.

Вхід на виставки й концерт – вільний та безкоштовний.