Керівники Асоціації благодійників України взяли участь у заходах 7-го Екуменічного соціального тижня 2 Жовтня 2014 13:11

Керівники Асоціації благодійників України взяли участь у заходах 7-го Екуменічного соціального тижня

З 29 вересня по 4 жовтня у Львові триває 7-ий Екуменічний соціальний тиждень «Відповідальність християнина у сучасному суспільстві». Його організатором є Інститут екуменічних студій УКУ за підтримки Львівської міської ради, Українського католицького університету, Національного університету «Львівська політехніка», Львівської обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради.

У заходах Екуменічного соціального тижня залучені керівники Асоціації благодійників України – президент Олександр Максимчук і віце-президент Лариса Мудрак. Так, 30 вересня Лариса Мудрак взяла участь як доповідач у круглому столі «Місія в професії: відповідальність журналіста перед суспільством».

Також представники Асоціації благодійників зустрілися з організаторами 7-го Екуменічного соціального тижня та його засновником – доктором Антуаном Аржаковським. Під час зустрічі сторони обговорили перспективи співпраці в організації та проведенні наступного, 8-го ЕСТ.

Цього року учасники ЕСТ обговорюють європейський досвід становлення громадянського суспільства, приділяючи особливу увагу відповідальності журналістів, соціальних організацій та кожного окремого громадянина у часи суспільних трансформацій. Представники духовенства разом з мирянами дискутують про соціальну роль Церкви в період глибинних змін у суспільстві.