Юні шахісти допомогли дітям-сиротам 21 Липня 2011 12:36

Юні шахісти допомогли дітям-сиротам

У Києві відбувся шаховий матч, в якому спортсменам і політикам протистояли діти, повідомляє sport.tochka.net.

Юні київські шахісти допомогли дітям-сиротам, зігравши в шахи проти відомих спортсменів і депутатів. За шахову дошку, зокрема, сіли Денис Силантьєв та Ельбрус Тедеєв.

У дитячій команді були юні шахові таланти столиці, в тому числі і чемпіонка світу в своїй віковій категорії Юлія Осьмак.

Діти показали своїм дорослим суперникам клас, вигравши майже всі партії. Але головною була, звісно ж, не змагальна складова поєдинку, а благодійна мета, яку переслідували його організатори. Всі кошти від проведення турніру підуть в дитячі будинки України.

Тедеєв: «Благодійність завжди була для мене пріоритетом. Дітям-сиротам треба допомагати і дати їм тепло, якого їм бракує».

Силантьєв: «Із задоволенням підтримую такі заходи. Вважаю, що дітям потрібно не лише допомагати, а й створювати для них умови. Це здорово, коли представники різних партій, депутати, бізнесмени, спортсмени, міська влада об’єднуються заради спільної мети».

Куфтирьов, президент Шахової федерації Києва: «Вітаю всіх із Днем шахів! Ми всі – одна сім’я. Сьогодні унікальна подія, яка посприяє розвитку шахів в місті, а також допоможе дітям-сиротам. Ми плануємо зробити цей турнір щорічним».

Додамо, що всі діти, які брали участь в турнірі, отримали в подарунок шахові дошки, а також книги.

Фото: Анатолій Стєпанов, tochka.net


Галерея (3 фото)

* Для перегляду клікніть на фото