ПРЕС-АНОНС: У пошуках рідкісних народних пісень музиканти проїдуть на велосипедах всю Україну 25 Липня 2011 14:29

ПРЕС-АНОНС: У пошуках рідкісних народних пісень музиканти проїдуть на велосипедах всю Україну

1 серпня 2011 року о 12:00 в Ужгороді в приміщенні Ужгородського прес-клубу (вул. Собранецька, 3) відбудеться прес-конференція, присвячена старту культурного проекту – етнографічної велоекспедиції «Двоколісні хроніки – 2. Країна скарбів».

У заході візьмуть участь музиканти київського етно-гурту «Фолькнери», які мають намір здійснити велоподорож Україною, – Володимир Муляр, Ірина Гаврилець та Юлія Совершенна.

«Двоколісні хроніки» – це цикл культурних, етнографічних та екологічних проектів, метою яких є розвиток та популяризація української культури, зокрема пісенного фольклору, репрезентація її в інших країнах світу, а також розвиток та популяризація велосипедного туризму в Україні. Жодних комерційних, політичних та релігійних цілей проекти не переслідують.

«Країна скарбів» – другий проект серії, який включає в себе велосипедну етнографічну експедицію від Ужгорода до Луганська з довжиною маршруту у 2011 км. Мета експедиції – збирання рідкісних, первинних зразків пісенного фольклору України, які у подальшому увійдуть до репертуару гурту «Фолькнери».

Експедиція, яка стартує в Ужгороді 1 серпня і завершиться 13 вересня в Луганську, проходить за підтримки ВБО «Асоціація благодійників України».

Акредитація представників ЗМІ за телефонами: (0312) 61-24-79, (050) 906-48-26, e-mail: [email protected]. Контактна особа – Ганна Тарканій.