У Тернополі проведуть благодійний ярмарок для дітей, хворих на лейкемію 26 Липня 2011 15:38

Благодійний ярмарок для дітей, хворих на лейкемію, відбудеться у Тернополі 31 липня.

Розпочнеться він о 15 годині у фойє ТРЦ «Подоляни» та триватиме допізна, повідомляє газета «20 хвилин».

– У нас уже є досвід проведення таких благодійних заходів. Хоча завжди переживаємо, як підтримають нашу ініціативу тернополяни, – зізнаються волонтери гематологічного відділення міської лікарні. – Пропонуємо до таких акцій долучатися усіх небайдужих та творчих людей.

Частину виробів на ярмарку створили власними руками пацієнти відділення.

– До наших діток на арт-терапію приходять молоді художники. Зголосилася навіть жінка-гончар, яка вчитиме дітей ліпити із глини, – радіють волонтери. – Дітки забувають про хворобу на таких заняттях, захоплюються творчістю.

Так, 15-річна Іринка Кобіль гарно малює, плете біжутерію з бісеру.

– Раніше вона виплітала дерева, квіти, а тепер більше браслети, які дарує всім знайомим. А ще – з дитинства вирізає, малює, а тепер ліпить із глини сердечка, – розповідає мати Тетяна Кобіль. – Сидить допізна, каже, треба зробити найбільше браслетів та сердечок на виставку.

Найменші пацієнти – 3-річний Дениско Луцик та 2-річний Юрчик Онисько – розмалювали на виставку горнятка. А 10-річний Василько Сапок робив із мамою та волонтерами листівки у техніці квілінг, вироби з гофрованого паперу – аплікації, кулі з квітів. Будуть також вироби ручної роботи від школярів різних шкіл міста та тернопільських майстринь.

– Гроші з волонтерської каси, які ми збираємо на ярмарку, йдуть на потреби пацієнтів нашого відділення, – каже волонтер Лілія Домарацька. – Зазвичай на початках батьки самотужки збирають гроші на лікування дітей. Та вже через півроку зазвичай всі сімейні витрати вичерпуються. Адже одна ампула препарату може коштувати 600-800 грн.