У Мадриді продадуть твори мистецтва, щоб допомогти українським госпіталям 10 Жовтня 2014 15:53

У Мадриді продадуть твори мистецтва, щоб допомогти українським госпіталям

11 жовтня у Мадриді пройде благодійний аукціон. Кошти, виручені від продажу творів, будуть спрямовані на допомогу українським госпіталям та лікування поранених.

Сама галерея – це лофт, переобладнаний під експозиційний простір із службових приміщень мадридської залізниці початку XX ст., де максимально збережена давня індустріальна автентика (планування, перекриття, ретро-обладнання, навіть, облуплена штукатурка законсервована). Українську виставку розмістили у залах другого поверху галереї, ідеться на сторінці аукціону.

У перших двох залах – фотовиставка а також відеоарт Михайла Барабаша та відео перформенсу Марії Куліковської.

У окремому залі – живопис, графіка, ікони, скульптура, кераміка – твори надані для благодійного аукціону особисто художниками, та галереями IconArt (Львів) та «Я»Галерея (Київ).

Виставка триватиме до проведення благодійного аукціону, котрий відбудеться 11 жовтня. Кошти виручені від продажу творів будуть спрямовані на допомогу українським госпіталям та лікування поранених.

Виставка відкрилась за підтримки Міністерства культури України, Львівської міської ради, Рівненської обласної державної адміністрації та обласної ради у співпраці із ГО “Відсіч”, та Мистецькою сотнею.

На виставці експонують твори понад 40 українських митців, серед них – Юрко Дячишин, Лев Скоп, Група «ШИЛО», Сергій Бусленко, Сергій Савченко та інші.

Джерело: VIDIA