На благодійному ярмарку вдалося зібрати більше 15 тис. грн. для бійців батальйнів «Збруч» та «Тернопіль» 13 Жовтня 2014 13:29

На благодійному ярмарку вдалося зібрати більше 15 тис. грн. для бійців батальйнів «Збруч» та «Тернопіль»

Цими вихідними на Театральній площі м. Тернополя  проходив унікальний ярмарок за участі народних умільців та відомих музичних гуртів. Організували його благодійна організація «Благодійний фонд «Слава і честь» спільно з громадською організацією «Наш рідний Тернопіль». Дійство пройшло за підтримки Української дирекції з питань організації концертно-гастрольної діяльності та фестивалів Західна регіональна філія.

На благодійному ярмарку етнічної творчості та української атрибутики вдалося зібрати  14 994 грн. 20 євро 1 долар та 75 коп. Кошти, зібрані під час ярмарку, будуть спрямовані на підтримку поранених та матеріально-технічне забезпечення батальйонів «Збруч» і «Тернопіль».

«Ми маємо листи де вказано потреби бійців  батальйонів «Тернопіль» та «Збруч». Відразу після ярмарку разом з  вояками ми узгодимо, що потрібно в першу чергу і одразу почнемо допомагати», – зазначає голова правління БО «БФ «Слава і честь» Володимир Якубеня.

Організатори благодійного ярмарку вдячні всім митцям, які не стали осторонь проведення дійства та тернополянам, які своїми пожертвами підтримали бійців.

«Прикро, що наша армія тримається за рахунок волонтерів та українського народу, який подекуди віддає останнє аби зігріти солдата. Зрозуміло, що людські ресурси вичерпуються та пожертв стає менше, але активність та жертовність тернополян не зменшується», – розповідає голова ГО «Наш рідний Тернопіль» Михайло Іваненко.

До участі у благодійному ярмарку долучились митці та підприємці з Тернопільщини, Івано-Франківщини та Львівщини. Також зі сцени відомі гурти: “Los Colorados”, “Nameless”, “Ті, що падають вгору”, “Фіра” та інші виконавці, закликали тернополян та гостей міста не залишатись осторонь та зробити все можливе, щоб ті, хто ризикують заради нас власним життям, відчували надійний тил з боку мирного населення.

Звіт про відправлену допомогу бійцям батальйонів «Збруч» та «Тернопіль» з часом можна буде переглянути на сайті Благодійної організації «Благодійний фонд «Слава і честь».

Джерело: газета «Свобода»