Благодійний «Франківський півмарафон» провели на Прикарпатті 13 Жовтня 2014 13:35

Благодійний «Франківський півмарафон» провели на Прикарпатті

12 жовтня в Івано-Франківську провели перший благодійний півмарафон. Значну частину коштів від реєстрації учасників спрямують на військових, які нині перебувають у зоні АТО.

Участь в такому заході взяло близько 800 жителів Прикарпаття, а також гості міста з різних куточків країни, різного віку, національності й статусу. Охочим позмагатися за першість пропонували дистанції різною протяжністю. Найдовша передбачала забіг на 21 кілометр центральними вулицями міста. Крім того, на вибір марафонівців пропонували забіги на 10 км, 3 км, 1 км з собаками, участь в естафеті та забіг на 300 метрів. В останньому брали участь діти віком від п’яти років. Кожному із них подарували медалі, а також солодкі подарунки на згадку про захід.

«Кошти, отримані під час реєстрації ми передамо на благодійні потреби, – розповідає одна з організаторів заходу Ірина Лонич. – 80% будуть спрямовані на бійців АТО, на закупівлю того, що для них є нині найнеобхіднішим. Решту, 20%, передамо на благодійну організацію «Дім Сірка», яка займається безпритульними тваринами».

Як розповідає організаторка, такі заходи потрібні й для того, щоб показати жителям міста переваги здорового способу життя, заохочувати підростаюче покоління займатися спортом, а також пропагувати активний відпочинок для сімей та молоді.

Джерело: «День»