Всеукраїнський благодійний пленер відбувcя на Міжгірщині 20 Жовтня 2014 13:56

Всеукраїнський благодійний пленер відбувcя на Міжгірщині

У мальовничому на Міжгірщині селі Матачів відбувся двотижневий всеукраїнський пленер в рамках проекту “Любов з Карпат за мир на Україні”. Головним його організатором став місцевий популярний еко-курорт “Ізкі” за особистої підтримки директора туристичного закладу Андрія Бойка, а в ролі партнера виступила компанія художніх матеріалів “Роса”.

За пленеру, що мав статус благодійної акції, пройшла виставка-аукціон картин на підтримку українського війська, зокрема поранених бійців у ході АТО, під час якої отримано виторг у сумі 12500 грн. Живописці всі без винятку солідарні в думці, що і мирні пейзажі стануть умовою припинення війни, бо краса врятовує світ від небезпеки. повідомляє кореспондент Голосу Карпат.

В живопису під відкритим небом взяли участь понад два десятки митців, які приїхали з Києва, Львова, Одеси, Сум, Рівного, Донецька, Дніпропетровська та інших областей України. Натхненно і продуктивно всім працювалося, бо сприяла не тільки одна напрочуд сонячна погода. Гості з мольбертами, більшість яких вперше побували у верховинському краї, безмежно були вражені тутешньою неповторною красою краю за осінньої пори, а ще мали змогу близько познайомитися з самобутнім побутом горян. Особливо милим до душі їм стали також фольклорні перла глибинки, котрі, як щиро зізналася від імені всіх колег член Національної спілки художників України Тетяна Мялковська з Луцька (вона і куратор проекту), з насолодою душевно пропускали через фільтри своєї творчості і виливали соковитою гамою кольорів на полотна. Не кажучи вже про захоплення приїжджих майстрів пензля гостелюбністю міжгірчан, які їх пригощали сиром, бринзою та іншими традиційними стравами верховинської кухні.

Джерело: Голос Карпат