Українські сувеніри у Пекіні на благодійному базарі назбирали 2,5 тисячі доларів 20 Жовтня 2014 13:44

Українські сувеніри у Пекіні на благодійному базарі назбирали 2,5 тисячі доларів

Україна разом з іншими країнами робить активний внесок у справу боротьби з бідністю. Черговою такою акцією стала участь Посольства України у КНР у щорічному Дипломатичному благодійному базарі 19 жовтня у Пекіні, в якому взяли участь близько 100 посольств.

«Зібрані сьогодні з вашою допомогою кошти підуть на операції дітям з ішемічною хворобою серця з бідних сімей в провінції Гуйчжоу», – оголосила у своєму виступі дружина міністра закордонних справ КНР Ван І пані Цянь Вей.

Цянь Вей, а також дружина попереднього глави МЗС Ле Аймей, яка є ініціатором проекту і почесним генеральним директором Комітету у справах жінок МЗС КНР, відвідали український стенд, традиційно один з найпопулярніших і фотографованих на базарі.

Українське посольство здало у загальну касу денну виручку, яка становила 16370 юанів (близько 2683 дол). Торгували, як завжди, національними сувенірами, напоями і закусками, за якими незмінно вишиковувалася черга.

Наплив людей цього року був надзвичайно великий, незважаючи на оголошений владою «помаранчевий» рівень небезпеки у зв’язку з високим забрудненням повітря (рівень змісту РМ 2,5 перевищував з ранку 400 одиниць при нормі 50). Відвідувачі, надівши захисні маски, заполонили виділену під базар площу, а в якийсь момент натовп навіть прорвав кордон поліцейських, які намагалися регулювати чергу на вході, що спричинило справжню тисняву.

Захід під гаслом «Любов не знає кордонів» проводиться під егідою МЗС Китаю 6-й рік поспіль. Кошти, виручені у попередні роки, – це більш як 2 мільйони доларів, пішли на облаштування джерел питної води у відсталих селах, будівництво шкіл, реабілітаційного центру для інвалідів, кількох інфраструктурних об’єктів у провінціях Юньнань, Ганьсу, також вони допомогли повернути зір сотням людей у провінції Хенань.

Джерело: УКРІНФОРМ