Президент Асоціації благодійників взяв участь у семінарі «Практика державно-приватного партнерства у медичному закладі» 28 Жовтня 2014 11:21

Президент Асоціації благодійників взяв участь у семінарі «Практика державно-приватного партнерства у медичному закладі»

24 жовтня 2014 року у Львові на базі Медичного центру NOVO відбувся семінар «Практика державно-приватного партнерства у медичному закладі». У заході взяли участь директор з пілотних проектів програми розвитку державно-приватного партнерства (P3DP) агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Тетяна Коротка, Президент Асоціації благодійників України, голова Наглядової ради Установи благодійного фонду «Центр медичних інновацій» Олександр Максимчук, заступник директора Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микитчак, начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, а також головні лікарі та провідні фахівці медичних закладів області та міста, представники благодійних фондів.

Перед початком семінару його учасники ознайомилися з роботою Центру NOVO, який презентувала директор Наталія Климович.

Учасники семінару, кількість котрих складала понад 70 чоловік, отримали вичерпну інформацію про діяльність Центру та алгоритм співпраці, наявність благодійних програм у пакеті послуг. Вони відмітили можливість проведення якісних високоточних діагностичних досліджень, результати яких допоможуть встановити точний діагноз та обрати ефективний спосіб лікування як дорослих, так зовсім юних пацієнтів.

Олександр Максимчук розповів про історію розвитку проекту Медичного центру NOVO, об’єм інвестицій та формування засад діяльності. Центр NOVO, що відкривається на базі Львівської комунальної міської дитячої клінічної лікарні, надаватиме пацієнтам можливість пройти комплекс рекомендованих обстежень на новому обладнанні останнього покоління, аналогів якому в Західній Україні немає. Устаткування, встановлене у Центрі, навіть через 10 років експлуатації вважатиметься надсучасним. Це, зокрема, магнітно-резонансний томограф Optima MR450w GE Healthcare 1,5 тесла, 128 каналів, апертура (діаметр отвору) тунелю – 70 см; комп’ютерний томограф Toshiba Aquilion PRIME 4D на 160 зрізів (пошарові сканування) за хвилину; три ультразвукові сканери (два експертного класу з технологією 4D та портативний). Завдяки цій апаратурі пацієнти із Західного регіону України отримують можливість проходити складні обстеження, не вирушаючи, як раніше, до Києва чи Кракова. Центр відкриває двері для перших пацієнтів 28 жовтня 2014 року. Офіційне відкриття відбудеться 11 листопада.

Тетяна Коротка розповіла про приклади успішної співпраці органів влади та приватного сектору, які впродовж останніх років були реалізовані в Україні за допомоги агентства. Про участь у схожих проектах державно-приватного партнерства розповіла керівник програм «Адресна допомога» та «Рак виліковний» Благодійного фонду Ріната Ахметова Вікторія Миколюк. Про встановлене у центрі обладнання та його переваги розповіли головний лікар Анжела Диба, керівник діагностичного відділу Наталія Мотринець та директор компанії «Протект солюшнз Україна», яка представляє компанію General Electric, Олександр Єзерський.