Понад 70 тисяч гривень вторгували на благодійному ярмарку 16 Грудня 2014 11:23

Понад 70 тисяч гривень вторгували на благодійному ярмарку

Дивовижне своєю щирістю й безпосередністю свято відбулося на Андрія у Рівному на майдані Незалежності. Дорослі та діти всі разом організували благодійний ярмарок «Героям слава», аби залучити кошти для допомоги тяжкопораненим бійцям.

Ярмаркували всі, хто хотів: відомі майстри Рівного, школярі, вихованці підліткових клубів і волонтери батальйону «Дар». Продавали зроблені своїми руками новорічно-різдвяні сувеніри, за благодійний внесок частували варениками, шашликами, хлібом, солдатською кашею, тістечками…

Особливо жваво і завзято розпродували свій товар рівненські школярі. Вони розклали свій розмаїтий товар на заздалегідь привезених зі школи партах. Просто пройти і не купити нічого було неможливо. Кожен сувенір був запропонований, показаний, розрекламований на всі лади так, що рівняни діставали гроші й купували усе, що пропонувалося.

Кожному, хто придбав якийсь сувенір під час благодійного ярмарку, вручали спеціально виготовлену пам’ятну наліпку. Поки школярі ярмаркували, рівнян тішив народними колядками та щедрівками дитячий гурт «Ранкова роса» під керівництвом Юрія Ковальчука. Відбувся цього дня й традиційний народний обряд калити.

А завершилося свято публічним підрахунком коштів. 70 тисяч 447 гривень – така сума була виручена всього за день від торгівлі виробами ужиткового мистецтва й сувенірами. Міський голова Володимир Хомко подякував рівненським школярам за активну участь у благодійному ярмарку і запевнив, що ці кошти підуть для тяжкохворих учасників АТО.

Джерело: 7 днів