Cтудентський благодійний IX Аукціон надій «Рухаюсь-живу» у Харкові зібрав 91 500 гривень 25 Грудня 2014 13:15

Cтудентський благодійний IX Аукціон надій «Рухаюсь-живу» у Харкові зібрав 91 500 гривень

91 500 гривень – це фінансовий результат студентського благодійного IX Аукціону надій «Рухаюсь-живу», що пройшов 24 грудня 2014 року у Харківському інституті банківської справи Університету банківської справи Національного банку України (далі – УБС НБУ).

На торгах з молотка пішло 34 лоти від відомих українців, серед яких срібна монета «Лісова пісня» від голови НБУ Валерії Гонтарєвої, лялька-маґ’одза «Коник» від Інни Івасюк, вироби технікою мокрого валяння від Ольги Пінчак, лялька-мотанка зроблена з матеріалів, переданих з гарячих точок АТО від Лариси Теліженко тощо.

Найдорожчим проданим лотом стала ікона Святого Іоана Хрестителя з іконографічної збірки Блаженнійшого Патріарха Святослава – Глави і Отця УГКЦ – 8600 грн. Також до трійки найдорожчих лотів ввійшла картина Петра Гуменюка «Вечірня розмова» – 5600 грн. та картина-батик «Квітуча Україна» від учнів Харківського навчально-виховного комплексу для дітей із вадами слуху – 5500 грн.

Зокрема, у 2010 році студенти УБС НБУ облаштували реабілітаційний кабінет у Харківському навчально-виховному комплексі для дітей із вадами слуху на V Аукціоні надій.

Окрім того, на заході пройшла безпрограшна лотерея. Вартість квитка – 200 грн. Кожен покупець лотереї мав змогу виграти один зі сорока подарунків, серед яких новорічні прикраси, солодощі, картини.

Нагадаємо, що мета IX Аукціону надій «Рухаюсь-живу» – збір коштів для придбання динамічних параподіумів для реабілітації хворих в Українському науково-дослідному інституті протезування, протезобудування та відновлення працездатності. Інститут займається вирішенням питань комплексної реабілітації інвалідів із патологією опорно-рухового апарату з усіх областей України.

За словами голови студентської координаційної ради Катерини Кебедової, за результатами аукціону студенти планують закупити лінійку з кількох параподіумів на різний ріст. У лінійці – чотири параподіуми.

Як повідомила директор УКрНДІпротезування Антоніна Салєєва, ціна одного параподіуму – 3-3,5 тис. євро. Параподіуми можна придбати в Європі, але інститут не має коштів для їх придбання. Ті, що є – куплені давно і вже встигли зноситися. «У руках студентів змога повернути надію сотням інвалідів, що перебувають на лікуванні в УКрНДІпротезування», – повідомила Антоніна Салєєва. Параподіум дозволяє не тільки самостійно пересуватися і стояти, а й нормалізує роботу фізіологічних систем організму, роботу серцево-судинної і дихальних систем. Зокрема, наразі це обладнання вкрай необхідне для бійців АТО, які отримали важкі поранення спини та кінцівок і втратили можливість самостійної ходи. Раціональне забезпечення сучасними протезно-ортопедичними засобами дозволяє спеціалістам повернути до повноцінного життя більше 80% пацієнтів.

Студентська акція привернула увагу до проблеми інвалідів і уже на сьогодні є підприємці, які готові долучитись коштами аби реалізувати мету Аукціону. Втім і студенти зупинятись не збираються. До кінця навчального року у соціальних мережах триватиме благодійний флеш-моб «Move good». Суть флеш-мобу – залучити якомога більшу кількість людей до збору кошт. Правила флеш-мобу передбачають зйомку обраним колективом короткого відео танцю чи руханки вільної форми, передача естафети іншим та перерахування коштів на благодійний рахунок акції. За словами організаторів, проект не лише збирає кошти, а й популяризує активний спосіб життя.

Ректор УБС НБУ Тамара Смовженко наголосила, що одним з завдань вищого навчального закалду є підготовка не лише професійного фахівця, а й виховання у студентів соціальної відповідальності. «Вміння співпереживати, проникатись проблемами інших людей, нести відповідальність за розвиток нашої країни – це дуже важливі якості для майбутніх банкірів і фінансистів», – підкреслила ректор.

За словами Антоніни Салєєвої, студентська ініціатива допомогти у придбанні параподіумів глибоко зворушила її, а відтак вона впевнена, що поки українська молодь є соціально відповідальною – з Україною все буде гаразд.

Започаткований у 2006 році благодійний проект «Аукціон надій» – дворазовий переможець Національного конкурсу «Благодійна Україна» – сьогодні є однією з наймасштабніших молодіжних доброчинних акцій в Україні. За 8 років зібрано майже 2 млн. грн. та здійснено вісім вагомих добрих справ.

Реквізити для благодійних пожертв:
Студентський профспілковий комітет Львівського банківського інституту:
Львівське обласне управління АТ «Ощадбанк»
ЄДРПОУ 20805384
МФО 325796
Рахунок 26002300205785
Позначка «Для ІХ Аукціону надій»