У Кіровограді пройшов благодійний аукціон 26 Грудня 2014 9:14

У Кіровограді пройшов благодійний аукціон

У Кіровоградському обласному худмузеї провели іще один благодійний аукціон. Цього разу продавали роботи кіровоградських майстрів, аби купити цінний новорічний подарунок для "кіборгів".

"Вони нас захищають, а ми можемо таким чином зберегти їхнє життя та здоров’я" – розповідає про ідею голова Благодійного фонду "Берегиня миру" Юлія Шкурупій.

На аукціон надійшло більше як 40 робіт Майї Поліщук, яка нещодавно презентувала персональну виставку в художньому музеї. Повну колекцію краєзнавчих книг про відомих особистостей Кіровоградщини від місцевого видавництва "Імекс-ЛТД", авторські збірки для продажу передали члени літоб’єднання "Степ" Олександр Косенко та Віктор Погрібний. Власні поробки для благодійного продажу надали студенти мистецького факультету кіровоградського педуніверситету та вихованці інтернатних закладів області.

Більше як півсотні робіт, здебільшого вишивок, живописних картин та фоторобіт продавав модератор аукціону, відомий у Кіровограді кавоман Віктор Душак. Завдяки азарту продавців та бажанню допомогти кіборгам картину маслом Покровської церкви художниці Людмили Дем’яненко продали за 1,5 тисячі гривень, а невелику картину з портретом акторки театру імені Марка Кропивницького – за 600 гривень. Частину авторських робіт активно купували й місцеві журналісти.

Загалом вторгували 9 255 гривень. Зібрані кошти на аукціоні, передали Олексію Тітову. Їх витратять або на оптичний приціл або на тепловізор для бійців 3-го полку спеціального призначення.

Директор худмузею Тетяна Ткаченко говорить, що непродані лоти виставлятимуть у рамках тихого аукціону, в офіційній групі музею у Фейсбуці.

Джерело: Правдоруб