Хмельничан навчатимуть робити добро 23 Січня 2015 16:51

Хмельничан навчатимуть робити добро

Примноження добра у суспільстві – перспективна та глобальна ідея працівників Хмельницького благодійного фонду «Хесед Бешт». Головними засадами самої організації є добрі справи, благодійність та волонтерство. В новому році «Хесед» вирішив активніше розвивати саме волонтерський рух, для чого була створена «Хмельницька Школа Волонтерів».

На тлі загрозливої ситуації в країні добровільна допомога іншим все ширше знаходить прояви у суспільстві. Однак багато небайдужих людей просто не знають, чим вони можуть бути корисними і як саме допомогти іншим. Також існує тенденція зменшення уваги до потреб нужденних – інвалідів, літніх людей, одиноких – на тлі широкомасштабної допомоги нашим військовим. Навчити людей бути дбайливішими одне до одного, звертати увагу на тих, хто живе поруч та грамотно розподіляти власні ресурси – це і є головні задачі «Школи Волонтерів».

Стати учасником проекту може кожен бажаючий, незалежно від віку, статусу чи будь-яких інших рис. Головне – це мати бажання допомагати ближнім та змінювати світ на краще. За задумом організаторів, навчальний план складатиметься з п’яти занять теоретичного характеру й такої ж кількості практичних. Хмельницький благодійний фонд «Хесед Бешт» виступає у ролі базовою структури для отримання практичних навичок, оскільки за 15 років плідної роботи тут існує велика кількість різнопланових програм, де потрібна участь волонтерів. Це й робота з дітьми, і з літніми людьми, допомога у вирішенні побутових питань клієнтів Фонду, організаційна робота, культурно-просвітницькі заходи та багато іншого. Завдяки системі соціального партнерства, Фонд зможе значно розширити пропозиції волонтерських заходів, враховуючи потреби організацій-партнерів. Таким чином, кожен учень матиме широкий вибір способів реалізувати себе у волонтерстві.

Організатори розуміють важливість початої справи та користь, яку вона зможе принести. Цілком можливо, що завдяки мотивації та знанням, майбутні випускники «Школи Волонтерів» будуть спроможні суттєво вплинути на процес примноження добра, показати гарний приклад для майбутніх поколінь волонтерів. Варто наголосити, що волонтери зі «Школи» – це не «робочий інструмент» для ХБФ «Хесед Бешт», а, скоріше, навпаки – Фонд та його базис є інструментом в руках небайдужих людей для покращення суспільства та світу.

Інформація надана ХБФ «Хесед Бешт»