Св. Миколай влітку. Карітас Київ надав солодощі дітям та людям похилого віку 19 Серпня 2011 13:34

Карітас Київ у рамках постійної опіки над потребуючими людьми здійснив чергову допомогу найбільш нужденним – передав солодощі дітям та людям, які відносяться до кризових категорій, повідомляє Громадський простір.

«Солодкі батончики, шоколадні цукерки, також йогурти цими днями отримали діти вулиці, діти-інваліди, діти, що є напівсироти та сироти, мешканці інтернату, ветерани, літні люди, діти із малозабезпечених і багатодітних родин, люди з особливими потребами і ті, які перебувають у місцях позбавлення волі», – повідомляє о. Роман Сиротич, директор київського Карітасу.

Географія розповсюдження солодощів є досить широкою. Протягом червня-серпня допомогу отримали у п’яти областях: Вінницькій, Житомирській, Чернігівській, Черкаській, Київській та м. Києві. Зокрема, через партнерів Карітасу Київ та волонтерів благодійну допомогу отримали: малозабезпечені родини Вінницької, Житомирської (дитячі будинки у Коростишеві, Брусилові, Гришківцях), Київської (Ірпінь, Вишгород, Фастів, Біла Церква, с. Вербівка) областей, Карітас Донецьк, Карітас Хмельницьк, ТОВ інвалідів «Милосердя інтелект», діти в дитячій кімнаті Чернігівської колонії для жінок, ув’язнені Прилуцької та інших колоній Київщини, Союзи багатодітних родин столиці, 12-й інтернат в Києві та інші.

Акція «Св. Миколай влітку» вдалася завдяки тісній співпраці із Фондом Food Bank, «Приятелі дітей» та компаніями Kraft Foods та Danon, які надали свою продукцію. Вказані компанії плідно співпрацюють з благодійними організаціями та допомоговими службами, пам’ятаючи про потребуючих осіб.

«Від свого імені та імені усіх цих людей і дітей, які отримали допомогу, хочу висловити щиру подяку вказаним партнерам, бо саме вони спричинилися до того, щоб на дитячих обличчях сяяли усмішки, а на старечих – сльози радості», – каже директор київського Карітасу.