В Рівному на майдані Незалежності відбувся благодійний ярмарок «Укроп» 10 Лютого 2015 15:12

В Рівному на майдані Незалежності відбувся благодійний ярмарок «Укроп»

Волонтери та благодійники продавали вироби, виготовлені власноруч. За виручені кошти вони планують закупити ліки, амуніцію та запчастини до автомобілів, що їдуть в зону АТО. А ще у центрі Рівного демонстрували військову техніку та пригощали рівнян смаколиками. Аби кожен зміг відчути атмосферу того, що відбувається на фронті, було розгорнуто виставку фотографій, зроблених безпосередньо у Луганській та Донецькій областях.

Ось цей автомобіль волонтери організації «Допомога армії – Рівне» придбали за раніше зібрані кошти. Кажуть, залишилося зібрати ще на ліки. Тоді цей позашляховик, вщент набитий всіма необхідними медикаментами, вирушить на схід. А ще волонтери хочуть купити реанімобіль, кажуть, там, на фронті, він вкрай необхідний.

Олександр Безощук, волонтер ГО «Допомога армії – Рівне»: «Реанімобіля не було, ми залишили завдаток, і цей реанімобіль приїде на цьому чи на тому тижні. Люди постійно допомагають, і ми їм вдячні за це».

Поруч розташувалися і представники благодійного фонду «Руєвит». Кажуть, за вісім місяців роботи зібрали чимало харчів, коштів на закупівлю касок та бронежилетів. Здебільшого, доводиться працювати у непростих умовах, однак волонтери полишати справу не збираються.

Людмила Янчарук, заступник голови правління БФ «Руєвит»: «А тиждень назад їздила голова нашого фонду, вона передавала на «Горинь» тепловізор, який ми придбали і можливо по помилці в Краматорську попала під обстріл».

Волонтери фонду «Руєвит» розгорнули в центрі міста справжній ярмарок. Тут можна було придбати цікаві та якісні вироби народних умільців. Знаково, що до рівненських майстрів приєдналися і донецькі. Вони теж побажали, щоб виручені кошти пішли на допомогу українській армії.

Аліна Новицька, волонтер БФ «Руєвит»: «Ось тут написано: «Авторська лялька Світлани Кравченко». Ми їй дуже дякуємо. Насправді ми були приємно вражені тим, що на Донеччині почали відроджуватися традиції. Ми зрозуміли, що недаремно ми це робимо. Нарешті ми об’єднаємося, і війна закінчиться».

Рівняни теж долучалися до акції. Одні купували вироби, інші просто кидали гроші до скриньок.

Георгій Зброжик, рівнянин: «Щоб хлопці повернулися з перемогою. Щоб закінчилася війна не потрібна. Саме головне, щоб вони живі вернулися».

А от майбутні кухарі та пекарі продемонстрували власну випічку. Пиріжки, булочки, тістечка цього дня смакували рівнянам.

Марина Коток, учениця ВПУ ресторанного сервісу і торгівлі: «Вони є без барвників, всі виручені гроші йдуть на АТО. Наші учні пекли їх з любов’ю. Бо вони хочуть допомогти, щоб всі повернулися живими і захистили нашу Україну».

Джерело: Рівненська ОДТРК