У Києві стартує нова соціальна програма «Служба порятунку бездомних» 10 Лютого 2015 16:14

У Києві стартує нова соціальна програма «Служба порятунку бездомних»

11 лютого 2015 року об 11:00 в Києві у приміщенні інформаційної агенції «Укрінформ» (вул. Богдана Хмельницького, 8/16) відбудеться прес-конференція з нагоди старту програми «Служба порятунку бездомних», ініціатором якої є Всеукраїнський благодійний фонд «Соціальне партнерство».

В рамках заходу будуть розглянуті питання щодо діяльності Служби порятунку бездомних у місті Києві, зростання кількості соціальних проблем, що пов’язані з бездомними, підвищення рівня доступності послуг для соціально незахищених верств населення, інформування громадськості про основні проблеми бездомних, а також активне залучення державних органів, служб та громадян до надання допомоги тим співвітчизникам, які найбільше цього потребують та важливість поширення даної ініціативи на інші регіони України.

У прес-конференції братимуть участь:

  1. Алла Шлапак, депутат Київської міської ради;
  2. Юрій Крикунов, Голова Постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціального захисту;
  3. Олена Поліщук, президент Всеукраїнського Благодійного Фонду «Соціальне партнерство»;
  4. Влада Литовченко, меценат, громадський діяч;
  5. Представник МВД України.

Служба порятунку бездомних – проект Всеукраїнського благодійного фонду «Соціальне партнерство». Основною метою діяльності служби є оперативна соціальна допомога людям, що не мають постійного місця проживання. Служба порятунку покликана підвищити доступність послуг для соціально незахищених верств населення, знизити показники смертності серед бездомних, особливо у зимовий період, а також залучити мешканців столиці до процесу допомоги тим громадянам, які найбільше цього потребують. Основна задача служби полягає у наданні кваліфікованої допомоги людині прямо на місці. З цією метою створено «гарячу» лінію, за допомогою якої кожен небайдужий зможе повідомити оператора про людину, що потребує негайної допомоги.

Бажаючим прийняти участь у прес-конференції прохання акредитуватися до 18:00 10 лютого за телефоном (050) 448-95-31, або написавши на [email protected], Ольга Кудіна.