У Львові відкривається Регіональний Волонтерський Центр 24 Лютого 2015 14:47

У Львові відкривається Регіональний Волонтерський Центр

Волонтерство – це фундамент громадянського суспільства. Без участі волонтерів важко уявити громадські організації й доброчинність взагалі. Без волонтерів бракує енергії для будівництва суспільства, не вистачає сил і часу на людей, які потребують допомоги, не достатньо творчого потенціалу для розв’язання соціальних проблем. Нині організація роботи волонтерів виходить на якісно новий рівень. Порівняно з минулими роками, актуалізується питання менеджменту волонтерських програм, відпрацьовуються механізми залучення волонтерів до різних напрямі соціально-педагогічної діяльності.

Всеукраїнський єврейський благодійний фонд «Хесед-Ар’є» у нинішній час не може залишатись осторонь від проблем суспільства, до того ж фонд володіє міжнародними практиками і значним досвідом. Саме з цих причин 1 березня 2015 року о 16:00 у Львові відкривається Львівський Регіональний Волонтерський Центр за адресою: вул. Котляревського, 30.

Основні напрямки роботи Центру:

  • допомога людям похилого віку, самотнім людям;
  • допомога дітям;
  • допомога соціально незахищеним верствам населення (інвалідам, вимушеним переселенцям, людям, котрі перебувають у складних життєвих обставинах);
  • екологічний напрямок (допомога бездомним тваринам, природоохоронна діяльність, благоустрій).

Аби зробити діяльність волонтерів якомога більш ефективною Центр буде здійснювати навчання волонтерів та їх постійну підтримку.

В Україні найчисельнішою групою волонтерів, які працюють у соціальній сфері, є учнівська та студентська молодь. Для молодих людей участь у волонтерській діяльності має свої переваги:

  • допрофесійна підготовка, професійне самовизначення та становлення;
  • оволодіння знаннями та практичними навичками соціальної роботи;
  • досвід індивідуальної та групової роботи з ровесниками та дорослими;
  • нові друзі, цікаве дозвілля, змістовна зайнятість, можливість допомогти іншим;
  • розвиток лідерських якостей, творчих здібностей, самовираження та становлення молодої людини як особистості, як активного члена суспільства.

Волонтерство – це добровільний вибір, що відображає особисті погляди і позиції. Волонтерство сприяє покращенню якості життя, особистому процвітанню й поглибленню солідарності, реалізації основних потреб на шляху будівництва більш справедливого і мирного суспільства, більш збалансованому економічному і соціальному розвитку.

Варто підкреслити, що волонтерство не має релігійних, етнічних, вікових, політичних і географічних обмежень. Брати участь у добровольчих діях може кожний.

Таким чином, залучення людей до волонтерського руху відбувається різними шляхами. Тому ряди волонтерського руху завжди поповнюються, адже людські ресурси невичерпні, а отже волонтерська система буде функціонувати безперебійно.

Телефон для довідок: +38 (093) 99-33-016 (Єва)

За інформацією Львівського Регіонального Волонтерського Центру (БФ «Хесед Ар’є», м. Львів)