У Запоріжжі нагородили кращих благодійників 25 Лютого 2015 10:18

У Запоріжжі нагородили кращих благодійників

У Запоріжжі вперше пройшов конкурс «Благодійна Україна – Запорізький край», під час якого журі вибрало найактивніших добродійників серед представників бізнесу, фізичних осіб, волонтерських і громадських організацій, а також благодійних фондів. Переможців нагородили в суботу, 21 лютого, на справжньому Святі добра.

«Конкурс проходив з грудня, – зазначив організатор регіонального конкурсу, керівник Запорізької громадської молодіжної організації «Наше щасливе життя» Олександр Кахай. – Взяти у ньому участь могли будь-які організації, фонди і люди, які займаються благодійністю. Переможців визначали чотири незалежних колегії суддів, які не знали друг про друга. Варто відзначити, що після жителів Києва, запорожці найактивніші у плані благодійності».

Нагороджували переможців начальник служби у справах дітей Запорізької облдержадміністрації Антоніна Матвєєва, відомий на всю Україну козак Олег Григор’єв, начальник відділу по зв’язкам зі ЗМІ і роботи з громадськістю ГУ ДСНС України в Запорізькій області Юлія Баришева і заступник командира 55-ї окремої артилерійської бригади Ігор Немінський. Високу нагороду – бурштинових Ангелів Добра – вручила секретар Оргкомітету Національного конкурсу «Благодійна Україна», директор з розвитку та комунікацій Асоціації благодійників України Катерина Зоркіна.

«Вітаю вас від щирого серця, – сказала, вручаючи нагороди, Катерина Зоркіна. – Усі ви, хто подав заявки на конкурс, незалежно від того, отримаєте ви Ангелів чи ні, – уже переможці. Адже ваші душі й серця відкриті для добра, благо оточуючих ви ставите вище за власне благо».

Отже, кращими доброчинцями Запорізького краю визнані:

Номінація «Благодійник – великий бізнес»
І місце – компанія «Капарол Україна»

Номінація «Благодійник – середній бізнес»
І місце – Торгівельна марка «Вітажуйки»
ІІ місце – Компанія «Озон Мьюзік»

Номінація «Благодійна акція року»
І місце – благодійна акція «Місяць добра» молодіжної організації «Небо без кордонів»
ІІ місце – акція «Читач, зігрій бійця»
ІІІ місце розділили запорізька школа ді-джеїнгу «Мак Мьюзік» з інтеграційним брейн-рингом і волонтерська група «AngelS» з інтеграційним конкурсом краси «Гармонія краси».

Номінація «Благодійність у медіа»
І місце – телеканал «Надія» (телефільм «Східний янгол»)
ІІ місце – телеканал ТВ-ГОЛД
ІІІ місце – Перша дитяча телешкола

Номінація «Інновації в благодійності»
ІІ місце – Благодійна акція «Подаруй світло-2014» (Обласний центр молоді).
ІІІ місце – проект «Волонтерська книжка»

Номінація «Благодійність у спорті»
ІІ місце – Владислав Катін

Номінація «Благодійник – фізична особа»
ІІ місце – Микола Билік

Номінація «Благодійник – регіональний благодійний фонд (організація)»
І місце – Благодійний фонд «Патріот Запоріжжя»
ІІ місце – Благодійний фонд «Госпіталь Запоріжжя»
ІІІ місце – Благодійний фонд «Посмішка дитини»

Номінація «Благодійник – неурядова організація»
І місце розділили Волонтерський Центр Запоріжжя і Жіноча сотня Запоріжжя
ІІ місце – Громадська організація «Жіноча Сила України»

На Святі добра була представлена фотовиставка із зони АТО, яка складається з фотографій, що їх надсилали самі бійці і волонтери. А ще влаштували благодійний ярмарок, на якому можна було придбати речі з патріотичною символікою.

Свою творчість гостям вечора подарували поетеса Олена Ольшанська, саксофоніст Максим Картінін, а також виконавець Артур Боссо.

Кілька слів про переможців.

Краща благодійна акція – «Місяць добра» організації «Небо без кордонів» – була спрямована на допомогу діткам із запорізьких інтернатів, лікарень та дитячих будинків. Волонтери збирали засоби гігієни (гелі, шампуні, мило, зубні пасти, щітки, пральний порошок тощо), канцтовари, спортивний інвентар і побутову техніку. Акція мала на меті зібрати якомога більше необхідних речей для малечі та показати суспільству, що чужих дітей не буває.

Благодійний фонд «Патріот Запоріжжя», що допомагає хворим і знедоленим дітям, був названий кращим у Запоріжжі. «Спасибі за високу оцінку нашої діяльності конкурсній комісії та запрошеним зовнішнім експертам. Але найбільша подяка небайдужим ЗАПОРОЖЦЯМ, які вже 10 років беруть участь в акціях фонду, підтримують друзів у важку хвилину, допомагають один одному, вірять нам і цінують нашу роботу. Величезна подяка вам за любов до рідного міста!» – говориться на офіційній сторінці фонду у Фейсбук.

«Госпіталь Запоріжжя», що став другим у цій номінації, почав роботу не так давно. Зараз фонд взяв під опіку бійця Івана Кушнерьова,
який повернувся після лікування в Польщі. «Ми вдячні усім, хто нам допомагає й відгукується на наші прохання, – говорить засновник фонду Олександр Ходос. – Без звичайних людей ми б нічого не досягли».

Документальний фільм «Східний янгол» телеканалу «Надія», який переміг у номінації «Благодійність у медіа», був знятий у зоні АТО. Подивитися його можна на Youtube.

Волонтерська група «AngelS» стала рекордсменом за кількістю нагород – одразу два її проекти стали призерами конкурсу. «Нам дуже приємно, що наш конкурс краси для дівчаток зі шкіл-інтернатів «Гармонія краси» і брейн-рінг відзначили, – поділився волонтер Юрій Водвцев. – На конкурсі краси для дівчат учасниці розкрилися, стали більш впевнені у собі».

А кращими благодійниками серед неурядових організацій стали Волонтерський центр Запоріжжя і Жіноча сотня Запоріжжя. «Зараз наша основна робота – плетіння маскувальних сіток, збір посилок бійцям АТО і сушіння борщів на передову, – говорить волонтер Жіночої сотні Запоріжжя Світлана Василюк. – Працюємо практично день і ніч. У нас поки що 71 чоловік. Той, хто прийде до нас сотим, отримає приз».

Свято добра в Запоріжжя дало старт хвилі фінальних заходів Національного конкурсу «Благодійна Україна». Наступні Ангели Добра полетять у Житомир – підведення підсумків регіонального конкурсу «Благодійна Житомирщина» заплановане на 28 лютого.

Церемонія нагородження переможців Національного конкурсу «Благодійна Україна» відбудеться 12 березня в Києві.

Фото – Вікторія Ханіна, Максим Короденко, «Індустріалка»

У матеріалі використана інформація газети «Індустріалка»


Галерея (45 фото)

* Для перегляду клікніть на фото