Українці у Бельгії проводять благодійний аукціон речей відомих людей на допомогу АТО 27 Квітня 2015 17:00

Українці у Бельгії проводять благодійний аукціон речей відомих людей на допомогу АТО

Українці у Бельгії розпочали благодійний аукціон речей українських та бельгійських знаменитостей, щоб допомогти пораненим учасникам АТО та іншим жертвам війни на Донбасі. Про це Укрінформу повідомили організатори акції із бельгійської неурядової організації Promote Ukraine.

«Метою благодійного онлайн-проекту є зібрання коштів на користь українських неурядових організацій, які надають допомогу жертвам конфлікту в Україні, – заявили організатори. – Усі зібрані кошти підуть до «Фундації Асперн» – благодійної організації, яка надає професійну допомогу дітям та родинам біженців із зони конфлікту; першому волонтерському мобільному госпіталю ім. Пирогова, який забезпечує медичну допомогу в зоні АТО; товариства «Сестри милосердя АТО/Харків».

«Ми зібрали речі як від українських, так і від бельгійських знаменитостей. Українська співачка Руслана та група «Океан Ельзи» надали CD із власними автографами. Інший лот – годинник активіста Майдану та політика Володимира Парасюка, який він носив, коли був у зоні АТО. Бельгійський Актор Херман Вербрюгген надав кілька коміксів із власним автографом, а також рюкзак та шапку. Художник Люк Нейт подарував кілька картин. А власниця галереї Leonhard Жозефін ван Лой надала картину «Замок Брасхат – відображення», – розповіли у Promote Ukraine.

Благодійну акцію також підтримали Місія України при НАТО і Посольство Бельгії у Києві.

Джерело: УКРІНФОРМ