В Національній філармонії відбувся благодійний концерт «Музика від серця» за участі маленьких пацієнтів Центру дитячої кардіології та кардіохірургії 30 Серпня 2011 18:07

В Національній філармонії України відбувся благодійний концерт «Музика від серця» за участі Академічного симфонічного оркестру України і маленьких пацієнтів Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

Цей захід став своєрідним підсумком благодійного проекту «Музичні вечори в Центрі дитячої кардіології та кардіохірургії» у концертному сезоні 2010-2011 років, повідомляє прес-служба МОЗ.

Центр – високоспеціалізований медичний заклад, в якому виконується корекція найскладніших вроджених вад серця незалежно від віку пацієнта, а також понад 70% усіх кардіологічних втручань у немовлят в нашій країні.

Співробітники Центру багато уваги приділяють морально-психологічному стану пацієнтів та їх батьків. Тут постійно організуються акції арт-терапії, що створюють позитивні умови для реабілітації та відпочинку маленьких пацієнтів, та дають надію їх батькам.

В результаті співробітництва Центру з Національною філармонією було проведено десять концертів різноманітної тематики. Завершальний в цьому сезоні концерт за участі маленьких пацієнтів Центру був особливим. В фіналі музиканти виконували «Дитячу симфонію» Удмунда Ангерера. У цій симфонії зазвичай, крім струнного оркестру, використовуються дитячі іграшкові інструменти – зозуля, барабан, тріскачка, труба, трикутник, що дає можливість маленьким музикантам грати разом з дорослими в одному ансамблі. Пацієнти Центру з неабияким ентузіазмом виконували свої партії, змушуючи глядачів аплодувати, а батьків – сподіватися на швидке одужання своїх дітей.