Конкурс «Благодійник року – 2011»: збір заявок триває 30 Серпня 2011 15:35

Триває збір заявок на п’ятий ювілейний, Національний конкурс «Благодійник року – 2011».

Як повідомив Голова Оргкомітету, Президент ВБО «Асоціація благодійників України» Олександр Максимчук, для узгодження організаційних моментів на початку вересня цього року планується провести засідання Оргкомітету, під час якого детально обговорити хід конкурсу та деталі його фінальної частини. «З кожним роком конкурс стає все привабливішим для його потенційних учасників, при цьому процедура відбору незмінно залишається чесною та прозорою», – підкреслив він.

Голова Оргкомітету також зауважив, що ювілейний конкурс ознаменується нововведеннями. Зокрема, за ініціативи членів Наглядової ради запроваджено ще одну номінацію – «Благодійник року – митець, спортсмен».

«Ми вже отримали близько 20 заявок, – сказав Олександр Максмичук, – і закликаємо усіх, хто займається доброчинністю, не зволікати і подаватися на конкурс».

Окрім цього, пан Максимчук нагадав, що Асоціація благодійників України запровадила у межах конкурсу спеціальний приз – «Народний благодійник». Висувати кандидатури і обирати володаря цього призу може кожен українець. Будь-яка людина в соціальних мережах зможе розповісти про благодійника, його досвід та успішні ініціативи. А потім все українське суспільство, голосуючи в інтернеті, обере народного благодійника.

Голова Оргкомітету закликав українську громаду брати більш активну участь у благодійних процесах. «Якщо ви знаєте когось, хто робить добрі справи, – розкажіть про нього всьому суспільству. Це може бути і організація, і просто людина, яка допомагає ближньому», – сказав він.

Наразі сторінки «Народного благодійника» створені майже у всіх популярних соціальних мережах.

А у мережі Facebook вже триває активне висування і голосування за претендентів на звання «Народний благодійник».

Нагадаємо, Національний конкурс «Благодійник року – 2011» стартував 29 березня. Цього року його Наглядову раду очолює Народна артистка України Марія Бурмака, а Журі – президент ВБФ «Дитячий світ» Сергій Летенко.