Фонд «Україна 3000» вручить нагороду «Україна унікальна» у рамках Форуму видавців у Львові 29 Серпня 2011 15:47

Четвертий рік поспіль Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» візьме участь у подіях Міжнародного книжкового ярмарку «Форум видавців у Львові».

Починаючи з 2007 року на цьому книжковому форумі, одному з найбільших і найповажніших в Україні, презентуються видання, здійснені Фондом або за його підтримки. Так, саме у Львові вперше були презентовані широкому загалу видання Фонду з тематики Голодомору. А минулого року у рамках Форуму відбулася презентація видання «Рафаель Лемкін: Радянський геноцид в Україні». Ця унікальна книга містить текст однойменної доповіді, яку Лемкін виголосив у 1953 році в Нью-Йорку, в оригінальному англійському варіанті та в перекладі 27-ма мовами світу.

У 2007 році Фонд запровадив у рамках Форуму видавців спеціальну відзнаку, яка має назву «Україна унікальна». Ця відзнака щороку вручається кращій книзі з історико-культурологічної тематики. А далі Фонд закуповує частину тиражу відзначеної книги для розповсюдження її по бібліотеках України.

Нагадаємо, 18-й Міжнародний книжковий ярмарок «Форум видавців у Львові» пройде 14-18 вересня 2011 року.

Цього року, зокрема, під час Форуму буде представлене видання, здійснене за підтримки Фонду «Україна 3000» – це антологія «Пастораль річечки», вперше презентована на «Книжковому Арсеналі».

Окрім того, вчетверте буде вручена нагорода «Україна унікальна».