У Мистецькому Арсеналі стартував благодійний проект «Мистецтво заради життя» 13 Травня 2015 13:06

У Мистецькому Арсеналі стартував благодійний проект «Мистецтво заради життя»

12 травня у Мистецькому Арсеналі відкрилася виставка «Мистецтво заради життя», що представляє роботи 70 сучасних українських митців, які задля благодійної мети надали свої твори. Підсумком виставки стане благодійний аукціон «Мистецтво заради життя», кошти з якого буде передано до Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії з метою придбання кардіологічного УЗ апарату EPIQ-7 та реанімаційного місця для малюків.

Виставка «Мистецтво заради життя» триватиме до 18 травня, а вже 19 травня відбудеться благодійний аукціон, на якому з молотка підуть більше 100 представлених на виставці малюнків та фотографій. Організатори планують зібрати близько 9 мільйонів гривень, з яких третину віддадуть митцям, а інші 6 мільйонів витратять обладнання для Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії.

«В Україні щороку народжується понад 5 тисяч дітей із серйозними вадами серця. Багато хто з них потребує операції вже в перші години після народження. Завдяки українським митцям, які надали свої роботи для благодійного проекту «Мистецтво заради життя», буде придбана найсучасніша медична апаратура. Участь провідних українських митців у проекті – це справжній вчинок небайдужих людей. Це доказ того, що мистецтво не лише увічнює історію, наповнює емоціями, приносить радість. Мистецтво рятує – воно в буквальному сенсі змушує битися серця», – Борис Ложкін, голова Благодійного фонду, який цього року виступає організатором аукціону.

«Сьогодні митці стають справжнім авангардом гуманітарного фронту. Благодійний аукціон у Мистецькому Арсеналі — важливе підтвердження цього факту. 70 провідних українських художників надають свої твори для участі в аукціоні, кошти з якого підуть на придбання обладнання для центру дитячої кардіології та хірургії Іллі Ємця. Медики, котрі щоденно рятують життя наших дітей, – справжні подвижники сьогодення. Але так само героями є і ті, хто за нинішніх складних умов усіма силами намагаються допомогти запобігти гуманітарній катастрофі в нашій країні. Приємно бачити, що до цих волонтерських лав стають кращі з кращих представників сучасного українського мистецтва», – Наталія Заболотна, генеральний директор НКММК «Мистецький Арсенал».

Організатор заходу – Благодійний фонд Бориса Ложкіна, партнери – НКММК «Мистецький Арсенал», арт-центр «Я Галерея», аукціонний дім «Золотое сечение», арт-ділер Ігор Абрамович.