Український художник влаштує благодійний майстер-клас для дітей-переселенців 20 Травня 2015 11:37

Український художник влаштує благодійний майстер-клас для дітей-переселенців

20 травня український живописець, графік Матвій Вайсберг, проведе майстер-клас для дітей-переселенців у таборі «Лісова застава» у містечку Димер під Києвом. Саме тут вже майже рік функціонує табір для дітей-переселенців з Донецької та Луганської областей. На разі у «Лісовій заставі» близько 40 малюків отримують психологічну допомогу.

Матвій Вайсберг познайомить присутніх з цікавим видом друкованої графіки – монотипією.

26 травня, напередодні Дня захисту дітей, у Торгово-промисловій палаті України відбудеться благодійний аукціон художніх робіт, на якому відбудеться збір коштів на ремонт другого корпусу табору. «Сьогодні на влаштування у таборі чекають сотні дітей, – зазначає директор «Лісової застави» Ірина Сазонова. – І, відремонтувавши другий корпус, ми зможемо розмістити вдвічі більше маленьких переселенців».

Раніше на місці табору функціонував санаторій. Проте завдяки спонсорам та волонтерам, які власним коштом відремонтували один з корпусів, він перетворився на місце, де діти із зони АТО можуть отримати психологічну допомогу.

Відзначимо, з січня 2015 року на прохання Психологічної Кризової Служби у таборі заснований ще один напрямок роботи – психологічна реабілітація дітей бійців АТО, чиї батьки загинули, зникли без вісти або потрапили в полон.

Діти проживають у таборі як постійно, так і тимчасово. Приймати велику кількість маленьких переселенців одночасно не дозволяє територія. Аби це стало можливим, потрібна реконструкція другого корпусу. Саме для збору коштів на відбудову благодійний фонд «Національне відродження» організовує благодійний аукціон.

«Ми не перший день знайомі з «Лісовою заставою», – говорить президент фонду Інна Москаленко. – За період існування фонду на потреби табору було зібрано близько 50 тисяч гривень. На благодійному фестивалі плануємо виручити близько 100 тисяч, які будуть витрачені на реконструкцію другого корпусу».

Джерело: Espreso.tv