У Луцьку знання обмінюють на волонтерську роботу 25 Травня 2015 17:30

У Луцьку знання обмінюють на волонтерську роботу

У Луцьку знання обмінюють на волонтерську роботу. Курси англійської «Мовне волонтерство» є абсолютно безкоштовними, однак від учасників вітаються благодійні пожертви, що будуть спрямовані на допомогу волинським солдатам.

«Аби допомогти лучанам та жителям міста наздогнати втрачені можливості ми започаткували проект «Мовне волонтерство». Він дає чудовий шанс вивчити англійську мову та долучитися до допомоги воїнам АТО. Йдеться не лише про гроші, а й одяг, взуття, продукти, військове обладнання, медикаменти, засоби особистої гігієни тощо. Крім того, кожен учасник проекту може допомогти в організації й проведенні інших благодійних акцій й стати волонтером ВОГО «Фундація розвитку громад», – стверджує директор з розвитку «Української софтверної компанії» Олена Ярощук.

Проект організовано спільними зусиллями «Української софтверної компанії» та ВОГО «Фундація розвитку громад». Він стартував в березні цього року. Лише за перші тижні набору опрацювали більше 600 заявок на участь.

Організатори не змогли справитися із таким напливом. Отже, вони прийняли рішення розпочати навчання у декілька хвиль.

На разі кілька груп уже закінчили навчання. З 1 червня буде опрацьовуватися існуюча база охочих та формуватимуться нові групи.

Як розповіли організатори курсів, якщо ви записалися на участь у проекті, однак так і не розпочали займатися, не переживайте, найближчим часом з вами зв’яжуться й запросять на вступну лекцію. На ній запропонують пройти тестове завдання для визначення рівня знань (початковий, середній, високий), за яким й формуватимуться групки.

Після закінчення курсу з вивчення мови усім учасникам видається відповідний сертифікат, а також пам’ятка з переліком необхідних солдатам речей.

Джерело: Волинські новини